Εισβολή στην Τράπεζα της Ελλάδος πραγματοποίησαν μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, με αφορμή την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ads

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και μοίρασαν φυλλάδια κατά των πλειστηριασμών που είναι προγραμματισμένοι για σήμερα.

Oι υπεύθυνοι κατέβασαν τα ρολά στην είσοδο και εγκλώβισαν μέσα περίπου 20 διαδηλωτές, ενώ έξω από το κτίριο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Λίγη  ώρα αργότερα, οι διαδηλωτές βγήκαν από το κτίριο, χωρίς να σημειωθούν προσαγωγές ή περαιτέρω ένταση.

Νωρίτερα διαδηλωτές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών μπήκαν σε υποκατάστημα της Eurobank στην Κοραή, σε Alpha Bank και Εθνική στη Σταδίου και στην Πειραιώς στην Πανεπιστημίου και μοίρασαν σε πολίτες και εργαζομένους φυλλάδια κατά των πλειστηριασμών καλώντας τους να συμμετέχουν στην σημερινή συγκέντρωση στις 6 μ.μ στον πεζόδρομο Κοραή ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και πορεία στο Σύνταγμα.

Ads

Συλλαλητήριο ενάντια στη διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών διοργανώνει στις 18:30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Το ΠΑΜΕ καλεί επίσης και στη Θεσσαλονίκη στις 19:00 στην πλατεία Αγίου Θεράποντα και στην πλατεία δημαρχείου στον Εύοσμο.

Στη Θεσσαλονίκη

Πορεία διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές, που δεν πτοήθηκαν από τη βροχή που επικρατεί, συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου.

image

Παρούσα στη συγκέντρωση και την πορεία είναι η πρώην αναπληρώτρια υπουργός, Νάντια Βαλαβάνη, η οποία δήλωσε:

«Ας μην έχουμε αυταπάτες για το αν θα ναι τα μεγάλα σπίτια και οι βίλες ή η λαϊκή στέγη. πως υπάρχει ήδη δέσμευση από τον Ιούνιο του 2017 πέρσι μέχρι το τέλος του 2019, θα πρέπει οι τράπεζες μέσω των πλειστηριασμών και της πώλησης των κόκκινων δανείων σε ξένα fund να αποκομίσουν 22.2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό είναι τεράστιο ποσό και όπως καταλαβαίνετε ένα τέτοιο ποσό μπορεί να βγει μόνο με αίμα. Να μην έχουμε αυταπάτες και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να υπερασπιστεί τη ζωή του».

Στα Χανιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έξω από το κτίριο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Χανίων, πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία, η «Ενωτική ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων», ο εμπορικός σύλλογος Χανίων κα.

Οι συγκεντρωμένοι ύψωσαν πανό στην είσοδο της Υπηρεσίας με περιεχόμενο κατά της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και διένειμαν φυλλάδια σε πολίτες.

image

Αντιπροσωπεία τους επέδωσε σχετικό ψήφισμα στην προϊσταμένη της Υπηρεσίας, ενώ -παρά την κινητοποίηση- οι συναλλαγές με το κοινό γίνονταν κανονικά.

Αποκλειστικά ηλεκτρονικοί οι πλειστηριασμοί

Σημειώνεται ότι παύει πλέον από σήμερα η διεξαγωγή φυσικών πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία, καθώς πλέον θα διεξάγονται μόνο ηλεκτρονικά. Από σήμερα, Τετάρτη, ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σε οφειλές προς ιδιώτες και σε τράπεζες.

Από την 1η Μαίου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς την εφορία και τα Ταμεία.

Υπενθυμίζεται πως οι πλειστηριασμοί αφορούν ένα από τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει η τρόικα στην Ελλάδα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την αποταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ, η οποία δεν εγκρίθηκε από το Eurogroup.

Σύμφωνα με το in.gr, υπό αστυνομική προστασία από τις 7:00 έως τις 22:00 βρίσκονται 24 συμβολαιογραφικά γραφεία στα οποία διεξάγονται από σήμερα ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Τα γραφεία που συμμετέχουν στη διαδικασία φυλάσσονται από αστυνομικούς ενώ έχουν αυξηθεί και οι περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ.