Σχολικά είδη θα μοιράσει από Σεπτέμβρη η Περιφέρεια Αττικής σε 4.628 προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στις 7 δομές προσωρινής φιλοξενίας εντός των ορίων της.

Ads

Η απόφαση ελήφθη μετά από συνάντηση του υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόση Πελεγρίνη, με τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αττικής Χρήστο Καπάταη, την αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης Ελισσάβετ Τασούλη και την εντεταλμένη για θέματα Παιδείας, Ελένη Ζωγραφάκη.

Ο υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης δήλωσε: «Έχουμε χρέος να συνδράμουμε στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, ώστε τα παιδιά που διαμένουν στα κέντρα Προσωρινής Διαμονής προσφύγων να προσέλθουν στα σχολεία με τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως κάθε μαθητής».

Ο αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Καπάταης από την πλευρά του είπε: «Επιθυμούμε την συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο. Ειδικά, το Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης στο Φάληρο έχει ήδη συμβάλει καθοριστικά στην κάλυψη των αναγκών των προσφύγων».

Ads