Σε ένα «σχέδιο ανωμαλίας» του ΣΥΡΙΖΑ που τέθηκε σε εφαρμογή αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, επειδή το κόμμα έχασε 150.000 ψήφους, ενέταξε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη τις φήμες περί παραίτησής της και περί ενδοκυβερνητικών τριβών για τον ρόλο του Χρύσανθου Λαζαρίδη στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Ads

 
«Υπάρχουν οι ανύπαρκτοι της δημοσιογραφίας που δεν ασχολούνται με την πολιτική αλλά με την παραπολιτική» ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως υποστήριξε, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης έχει ειδικευθεί στο θέμα του χρέους και είναι στέλεχος της διαπραγμάτευσης, που δεν αμφισβητείται ούτε από τον Γκίκα Χαρδούβελη ούτε από κανέναν. Σημείωσε πως ο υπουργός Οικονομικών «έκανε επίσημα δήλωση χθες και είπε ότι είναι ευπρόσδεκτα τα στελέχη της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση».

Στο ίδιο σχέδιο, σύμφωνα με τη Σοφία Βούλτεψη, συμπεριλαμβάνονται και οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν πρώτο με μεγάλη διαφορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ειδική αναφορά έκανε στην τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue που έδινε έντεκα μονάδες διαφορά στο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ την οποία αμφισβήτησε.
 
«Τότε (σ.σ. μετά τις ευρωεκλογές), ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε μπροστά τα ζητήματα της ΔΕΗ, του αιγιαλού και τώρα των δημοσκοπήσεων» σημείωσε η Σοφία Βούλτεψη κάνοντας λόγο για γκεμπελική τακτική, υποστηρίζοντας ότι ο κόσμος είναι ευκολότερο να πιστέψει ένα μεγάλο ψέμα, όπως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 11 μονάδες μπροστά από τη ΝΔ.
 
Πάντως η Public Issue απάντησε στην κυβερνητική εκπρόσωπο λέγοντας: «Προπαγάνδα είναι η συγκάλυψη της πραγματικότητας, κι όχι η αποκάλυψή της».