Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εντόπισε σε γκαράζ στον Βύρωνα “ιδιόχειρες σημειώσεις”, τα οποία αναγνωρίζονται ως σχέδια επίθεσης κατά των εφοπλιστών Βαγγέλη Μαρινάκη και Θεόδωρο Βιενάμη, προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών, του προέδρου του ΣΕΒ, Θ. Φέσσα, και της συζύγου του, Μαρίας Τσελέντη, των γραφείων της Siemens και της εταιρείας Infoquest, αλλά και της ναυτιλιακής εταιρείας Capital και των γραφείων της ΝΔ. Στις παραπάνω ανακοινώσεις προχώρησαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, αλλά και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Δημήτρης Τσακνάκης. Συνελήφθη ένας 30χρονος που παρουσιαζόταν ως ενοικιαστής του γκαράζ. 

Ads

«Στις ιδιόχειρες σημειώσεις για τη Νέα Δημοκρατία και για τις εταιρείες Capital , Siemens, Info quest γινόταν συγκεκριμένη αναφορά στις ημερομηνίες 3 Οκτωβρίου για πρόβα τζενεράλε και 4 Οκτωβρίου για το χτύπημα. Όπως γνωρίζετε αυτή την ημερομηνία είναι η επέτειος τη ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας και είναι προγραμματισμένη και συγκεκριμένη επετειακή εκδήλωση», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας. 

Τα ευρήματα, σύμφωνα με τις ανασκοινώσεις, σχετίζονται με τον Επαναστατικό Αγώνα και τον συλληφθέντα Νίκο Μαζιώτη, αποτύπωμα του οποίου, όπως ανέφερε η ΕΛΑΣ βρέθηκαν στο γκαράζ του Βύρωνα. Για την υπόθεση συνελήφθη και ένα άτομο, σύμφωνα με πληροφορίες ένας 30χρονος, ο οποίος νοίκιαζε το γκαράζ. Η επιχείρηση στήθηκε με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη του γκαράζ, ο οποίος κατ’ εντολή της αστυνομίας τηλεφώνησε στον ενοικιαστή ζητώντας του να αδειάσει το χώρο καθώς ήθελε να τον χρησιμοποιήσει ο ίδιος. Οι αστυνομικοί περίμεναν και όταν εμφανίστηκε ο ενοικιαστής προχώρησαν στη σύλληψη. Σε βάρος του 30χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την απολογία του και θα παρουσιαστεί στον ανακριτή την Κυριακή. 

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες, δύο 26χρονοι, ένας 23χρονος και ένας 30χρονος, αλλά και μια γυναίκα 25 ετών και ένας αλλοδαπός 30 ετών. Στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών βρέθηκε την Τετάρτη οπλισμός σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι. Ειδικότερα στο σπίτι στην Αθήνα, όπου φιλοξενούταν προσωρινά ο 26χρονος συλληφθείς, καθώς και στο πατρικό του στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία: 

  • πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,
  • 121 φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9 mm,
  • 11 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,
  • 16 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων,
  • πτυσσόμενη μεταλλική αστυνομική ράβδος (γκλομπ),
  • ηλεκτρονικός εξοπλισμός,
  • δύο φωτοβολίδες πυρσοί,
  • δύο δέκτες και ένας πομπός ενεργοποίησης πυροτεχνημάτων.

Σε άλλα δύο σπίτια του 30χρονου έλληνα συλληφθέντος σε Αθήνα (και συγκεκριμένα στο Κολωνάκι) και Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ads
  • πλήρης αμυντική χειροβομβίδα,
  • πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ,
  • περίστροφο διαμετρήματος 38 mm,
  • 5.000 ευρώ,
  • αεροβόλο πιστόλι και αεροβόλο τυφέκιο

Τέλος, στο σπίτι του 30χρονου αλλοδαπού, αλβανικής καταγωγής, στην Αθήνα, κατασχέθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης. Οι έξι συλληφθέντες οδηγούνται την Πέμπτη στον αρμόδιο Εισαγγελέα, κατά περίπτωση για παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, της νομοθεσίας περί όπλων, πλαστογραφία κλπ. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται.