Ο Τσίπρας ήθελε να τον ακούσουν, και αυτό ακριβώς πέτυχε χθες βράδυ, αναφέρει άρθρο της Suddeutsche Zeitung με τίτλο «Τώρα ο Τσίπρας πρέπει να δράσει» αποτιμώντας ως θετική για τον Έλληνα πρωθυπουργό τη χθεσινή Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης.

Ads

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, «μετά την εκλογή του ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητούσε από τους Ευρωπαίους εταίρους του να συζητήσουν σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο το ζήτημα της κρίσης χρέους της Αθήνας. Ο Τσίπρας ήθελε να συνομιλήσει, ήθελε να τον ακούσουν. Και αυτό ακριβώς πέτυχε χθες βράδυ».

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι χώρες της Ε.Ε. λαμβάνουν υπόψη τους σοβαρά την Αθήνα, όπως έδειξε η χθεσινή έκτακτη Σύνοδος. Όμως, επισημαίνει η ελληνική κυβέρνηση πρέπει τώρα επιτέλους να υιοθετήσει μέτρα περιορισμού των δαπανών, μόνο έτσι θα μπορέσει να αποφύγει αυτό που κανείς δεν θέλει.

Τώρα, εξηγεί η γερμανική εφημερίδα, εναπόκειται στους πιστωτές της Ελλάδας να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό με τον οποίο και οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να ζήσουν, με την κυριολεκτική σημασία της λέξης.

Ads