Μποφόρ, νέες αναταράξεις και απουσίες στα… μητρώα ενότητας της ΝΔ φέρνει η επιλογή Παυλόπουλου από τον Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ads

Η πρώτη, και πλέον ηχηρή, απώλεια καταγράφεται στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό πως δεν θα ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλου και θα είναι απών από την αποψινή ψηφοφορία.

Είχε προηγηθεί θερμό επεισόδιο ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Νικήτα Κακλαμάνη κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, όπου ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι η στήριξη της υποψηφιότητας Παυλόπουλου θα έπρεπε να συζητηθεί στα όργανα του κόμματος.

«Προσωπικά, ο κ. Παυλόπουλος δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή» είχε πει ήδη χθες το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης προϊδεάζοντας για τη στάση του.

Ads

Βολές κατά ριπάς κατά Παυλόπουλου εξαπέλυσε και ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, καταλογίζοντας από χθες στον Αλέξη Τσίπρα σύγκλιση με το καραμανλικό στρατόπεδο με στόχο την «απομόνωση» του Αντώνη Σαμαρά. 

Σήμερα ο κ. Κύρτσος επανήλθε με δηλώσεις του στα «Παραπολιτικά», λέγοντας δηκτικά: «Το στιλ Παυλόπουλου εμένα δεν μου πάει. Ο κ. Παυλόπουλος συνέβαλε σε διάφορα πράγματα κατά τη διάρκεια της νεο-Καραμανλικής περιόδου: Παράδειγμα είναι τα ρεκόρ παράνομης μετανάστευσης, ρεκόρ διορισμών – όλα αυτά δεν μου πηγαίνουν». 

Στη λίστα των δημοσίως διαφωνούντων προστέθηκε και μία πρώην βουλευτής της ΝΔ, η Φωτεινή Πιπιλή, εκφράζοντας τη χαρά της που… δεν εξελέγη βουλευτής και δεν θα αναγκαστεί να ψηφίσει Παυλόπουλο: «Εκλογή Προέδρου: Η ευτυχία του να μην είσαι Βουλευτής!», έγραψε στον λογαριασμό της στο twitter.

Πέραν των δημοσίων διαφωνιών, δε, η επιλογή Παυλόπουλου έχει πυροδοτήσει κύμα δυσφορίας και στην ηγετική ομάδα που πρόσκειται στον Αντώνη σαμαρά. Το επιτελείο του αρχηγού της ΝΔ θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί διεμβολισμό της δεξιάς παράταξης χτίζοντας συμμαχίες με την «καραμανλική» πτέρυγα – ορισμένοι, δε, χρεώνουν στις δύο πλευρές ευρύτερα πολιτικά σχέδια και για το μεσοπρόθεσμο μέλλον.

Ο ίδιος ο κ. Παυλόπουλος, πάντως, πήγε στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή το μεσημέρι και είχε μακρά συζήτηση μαζί του.