«Το χειρότερο λάθος είναι ότι η κυβέρνηση δεν είχε επεξεργαστεί εναλλακτική λύση», είπε ο Δημήτρης Στρατούλης στην συνεδρίαση της κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την τοποθέτηση του απαριθμώντας τα λάθη που έγιναν μέχρι σήμερα. «Η εναλλακτική λύση είναι η στοιχειώδης υποχρέωση μιας κυβέρνησης που θέλει να προστατέψει το λαό και την πατρίδα», τόνισε.

Ads

«Δεν κάναμε τίποτα σωστό αυτούς του έξι μήνες; Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η κυβέρνηση έκανε μια αρχή για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της», σημείωσε ο πρώην υπουργός.

«Τώρα μας ζητάνε να ακυρωθούν οι δώδεκα νόμοι που ψηφίστηκαν αυτούς τους μήνες. Δεν κάναμε πράγματα που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να απεγκλωβιστούμε από τους εκβιασμούς της τρόικας», τόνισε.

«Κάναμε συμφωνία στο Eurogroup χωρίς να πάρουμε χρήματα. Το χειρότερο λάθος είναι ότι η κυβέρνηση δεν είχε επεξεργαστεί εναλλακτική λύση. Όταν το κατάλαβε η τρόικα αποφάσισε να μας καταπιει και να εξολοθρεύσει το πρώτο παράδειγμα αριστερής κυβέρνησης στην Ευρώπη.», υπογράμμισε ο κ. Στρατούλης.

Ads

«Οι συνεδριακές αποφάσεις έλεγαν ότι δίνουμε τη μάχη μέσα στην Ευρωζώνη, αλλά έλεγαν ότι δε θα εκθέσουμε και το λαό μας στους εκβιασμούς», είπε με ν’οπημα για να καταλήξει λέγοντας πως «δεν μπορεί να αφήνονται τα συστημικά ΜΜΕ να σηκώνουν κεφάλι και να προσπαθούν να ποινικοποιήσουν οποιονδήποτε μιλάει για έξοδο από το ευρώ. Είναι κυνήγι μαγισσών».