Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης ξεκαθάρισε την Τρίτη ότι θα ενισχυθούν με κάθε τρόπο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ώστε να καταπολεμηθεί πλήρως το φαινόμενο της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

Ads

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α) της Περιφέρειας Αττικής, ο Δ. Στρατούλης διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους, ότι σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΙΚΑ, θα ενισχύσει τις ελεγκτικές υπηρεσίες με ανθρώπινο δυναμικό και θα παράσχει όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, ώστε να πραγματοποιείται ανεμπόδιστα το έργο των ελεγκτών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συνόδευαν τον υπουργό ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, Γιάννης Θεωνάς, ο κ. Στρατούλης ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους της Ε.ΥΠ.Ε.Α για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ακανθώδες ζήτημα της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, η οποία παραμένει ανεπούλωτη πληγή και έχει σημαντικές επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, ώστε να εκκαθαριστεί η αγορά εργασίας από πρακτικές άγριας εκμετάλλευσης και ανασφάλιστης εργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.

Ads