Καθησυχαστικός ως προς την καταβολή των συντάξεων εμφανίστηκε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης. Είχε προηγηθεί τοποθέτηση του γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Ρωμανιά, ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ads

«Η νέα κυβέρνηση έχει διασφαλίσει μέχρι το τελευταίο ευρώ κάθε σύνταξη», δήλωσε.

Πρόσθεσε δε: « Σας διαβεβαιώνω ότι οι συντάξεις είναι εγγυημένες. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν θα τα αντιμετωπίζουμε άμεσα. Ήρθαμε για να διασφαλίσουμε τις συντάξεις και να σταματήσουμε τις μειώσεις».

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Γ. Ρωμανιάς είχε δηλώσει: «Έχω την αίσθηση ότι το Γενάρη και το Φλεβάρη προβλήματα καταβολής συντάξεων δεν υπάρχουν. Το Μάρτη τα πράγματα θα είναι λίγο σφιχτά, μέχρι τότε όμως θα βρούμε λύση».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σε δηλώσεις του προς τηλεοπτικούς σταθμούς, αν και είπε πως «τα πράγματα δεν είναι εύκολα», διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα ως προς την καταβολή των συντάξεων του ασφαλιστικού φορέα.

Στο θέμα των δηλώσεων Ρωμανιά, παρενέβη και ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Θ. Φωτίου: Εξασφαλισμένα τα επιδόματα

Μιλώντας, εξάλλου, στον τηλεοπτικό ΑΝΤ1, η Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανών Φωτίου διαβεβαίωσε  ότι τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα δεν κινδυνεύουν.

Ads

«Εμείς έχουμε όλα τα κομμάτια που ήταν η κοινωνική πρόνοια. Τα προνοιακά επιδόματα κλπ. Όλα αυτά είναι εξασφαλισμένα», δήλωσε η Θεανώ Φωτίου.

Και πρόσθεσε: «Μην ανησυχείτε. Μας ενημέρωσε η απελθούσα αρχή για αυτά. Είναι εξασφαλισμένα όλα και έχουμε μπροστά μας νέες προκηρύξεις».