«Δεκτή η κριτική αναφορικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έστω και για έκτακτα μέτρα δεν είναι καλό πράγμα». Αυτό δήλωσε την Τρίτη μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας την απόφαση τη κυβέρνησης να δεσμεύσει τα αποθεματικά των φορέων του Δημοσίου και των ΟΤΑ.

Ads

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να γίνεται με φειδώ και χωρίς να θίγει δικαιώματα του λαού και μπροστά στη μάχη που δίνουμε για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια ενώ αυτοί θέλουν η χώρα να χρεοκοπήσει και να υπογράψει νέο μνημόνιο υπάρχουν πράξεις πατριωτισμού που πρέπει να τις βλέπεις», υπογράμμισε ο Δ. Στρατούλης.

Παράλληλα, επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να μειωθούν οι συντάξεις στα 320 ευρώ που ζητούν οι δανειστές, ενώ πρόσθεσε ότι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα υπάρξει λύση για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ κάτω των 65 ετών. Εκτίμησε ότι «δεν θα επιμείνουν οι δανειστές σε μειώσεις των συντάξεων δεν θέλουν να αυτοκτονήσουν ούτε να διαλύσουν το ευρώ».

Τέλος, ο Δημ. Στρατούλης εξήγγειλε δύο νέα νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή και θα αφορούν τα προνοιακά επιδόματα, την επανεξέταση ασθενειών και τον εκσυγχρονισμό των ΚΕΠΑ για να βγαίνουν ποιο γρήγορα οι αποφάσεις.