Ads

Πρωτοφανείς εικόνες αντίκρισαν σήμερα οι συγκεντρωμένοι στο κέντρο της Αθήνας. Αίσθηση και ερωτηματικά έχει προκαλέσει η εμφάνιση μιας ομάδας ένστολων καταδρομέων ανάμεσα στο πλήθος των διαδηλωτών στο Σύνταγμα. Οι καταδρομείς παρέλασαν, από την Αμαλίας προς το Σύνταγμα, και με στρατιωτικό βήμα φώναζαν συνθήματα όπως «Ελλάς, Ελλάς», «Έξω η Μέρκελ από την Ελλάδα», «Στη μπάντα, στη μπάντα περνάνε τα κομάντα» και «Μαζί, Μαζί να φύγουν οι Ναζί». «Θα πρέπει να διερευνήσουμε το θέμα και να δούμε αν μέσα στους καταδρομείς είναι ενεργεία προσωπικό του Στρατού Ξηράς», δήλωσε στο tvxs.gr o Ιωάννης Σηφάκης εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τονίζοντας ωστόσο πως όπως και να έχει «η παραποίηση στολής είναι ποινικό αδίκημα». 

 
Στο βίντεο του tvxs.gr οι καταδρομείς φωνάζουν το σύνθημα «ψηλά, ψηλά τα πράσινα μπερέ», ενώ ακολουθούνται από άτομα που δεν φορούν στρατιωτικές στολές. Σημειώνεται ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για εν ενεργεία ή απόστρατους. Οι συμμετέχοντες ήταν διαφόρων ηλικιών, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρώην καταδρομείς. 

Στο παρακάτω βίντεο (Βασιλής Νούσης), οι καταδρομείς ανάμεσα στους διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα, ενώ υπάρχουν και εικόνες από την παρέλασή τους. Παρέλαση πραγματοποιήθηκε και στη Διονυσίου Αεροπαγείτου. 

Το tvxs.gr επικοινώνησε με τον Ιωάννη Σηφάκη, εκπρόσωπο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο οποίος πληροφορήθηκε τη σημερινή ιδιότυπη παρέλαση μέσω του δημοσιεύματος του tvxs.gr. Όπως ανέφερε «θα πρέπει το θέμα να διερευνηθεί για το αν μεταξύ των συμμετεχόντων υπάρχουν εν ενεργεία καταδρομείς».
 
Ωστόσο, όπως ανέφερε, από τις εικόνες δεν φαίνεται να είναι ενεργεία καταδρομείς, επισημαίνοντας πως ανεξάρτητα από αυτό «όταν κάποιος φοράει στολή ενώ δεν προβλέπεται είναι παραποίηση στολής και είναι ποινικό αδίκημα, το οποίο όμως διώκεται από τον εισαγγελέα» και ο Στρατός δεν έχει σχέση.