Στους 88 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από την τραγωδία στο Μάτι. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται σε ξηρά και θάλασσα και σ` αυτές παίρνουν μέρος και ξένοι δύτες που ήρθαν στην Ελλάδα για τον σκοπό αυτό.

Ads

Από τις κορυφαίες στιγμές του δράματος είναι η ταυτοποίηση των σορών των δύο δίδυμων κοριτσιών, η ιστορία των οποίων έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο. Με τον πλέον δραματικό τρόπο, γράφτηκε ο επίλογος της αναζήτησης των δύο 9χρονων διδύμων, της Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου, καθώς οι σοροί τους ταυτοποιήθηκαν από τις αρχές. Οι δύο αδελφούλες, δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τις φλόγες και βρέθηκαν αγκαλιασμένες με τον παππού και τη γιαγιά τους.

Τραγικά ήταν τα νέα και για την οικογένεια του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου. H εξέταση DNA, επιβεβαίωσε ότι είναι ανάμεσα στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς.

Χθες, ταυτοποιήθηκαν μεταξύ των νεκρών, η 55χρονη Ελένης Σαρίεβα, η οποία τελικά ήταν μία από τους 25 ανθρώπους που χάθηκαν στο αίθριο της ταβέρνας, καθώς και η 35χρονη Πόπη Σιαπκαρά. Στη λίστα προστέθηκε λίγο αργότερα και ο 40χρονος Σπύρος Κάκαρης.

Ads

Διαβάστε επίσης: 

Οι έρευνες για την ανεύρεση αγνοουμένων συνεχίζονται σε στεριά και θάλασσα. Εθελοντές δύτες βουτούν στα νερά της Ραφήνας και ερευνούν τον βυθό. Στις υποβρύχιες έρευνες βοηθούν και ξένοι δύτες εθελοντές. Η τραγωδία στο Μάτι συγκίνησε όλη την Ευρώπη.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ανάμεσα στους δύτες και τους ναυαγοσώστες και ο 22χρονος Ίμπο, πρόσφυγας από τη Συρία. Πριν δυο χρόνια πάλευε με τα κύματα στο Αιγαίο, έξω από τη Λέσβο, χωρίς καν να γνωρίζει να κολυμπά. Οι Έλληνες ναυαγοσώστες του έσωσαν τη ζωή και εκείνος εξέφρασε την επιθυμία να ακολουθήσει το ίδιο επάγγελμα. Σήμερα συμμετέχει εθελοντικά στις έρευνες.