Ένας ακόμη ηλικιωμένος άνδρας προστίθεται στον κατάλογο των θυμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα. 

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα της Τρίτης έχασε τη ζωή του ένας 84χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ με σοβαρό υποκείμενο νοσήματα, προερχόμενος από την Κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι. Πρόκειται για τον πέμπτο νεκρό από την ιδιωτική αυτή κλινική, όπου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα, μεταξύ των οποίων αιμοκαθαρόμενοι, αλλά και υγειονομικοί υπάλληλοι και άλλοι ασθενείς. 

Συνολικά πλέον έχουμε 138 θανάτους (102 άνδρες και 36 γυναίκες). Υπενθυμίζεται πως μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έχασε τη ζωή του και ένας 90χρονος άνδρας, ο οποίος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου με υποκείμενα νοσήματα, ενώ το προηγούμενο 24ωρο είχαν καταλήξει μια γυναίκα 59 ετών η οποία νοσηλευόταν σε κλίνη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και ένας ακόμη 80χρονοςστο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 17 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2534.

Ads

Από το σύνολο των κρουσμάτων 580 (22,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.228 (48,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πλέον 43 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 11 (25%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επίσης 65 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από το σύνολο των θανάτων 36 (26,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες όπως αναφέραμε. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 66.094 κλινικά δείγματα.