«Βολές» κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, εξαπέλυσε από τη Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ads

Ο Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο υπεύθυνος για το γεγονός ότι η ΕΚΤ σταμάτησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2015 να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα.

Όπως υποστήριξε ο κεντρικός τραπεζίτης ο Γιάνης Βαρουφάκης «πήγε και τους είπε ότι είναι ο Υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας». «Τους έπεισε ότι δεν υπάρχει γυρισμός με τον άνθρωπο αυτόν. Δεν έφταιγε κανένας άλλος. Έφταιγε η πορεία που είχαν πάρει τα πράγματα» σημείωσε.

 

«Εγώ δεν μπορούσα παρά να προειδοποιώ. Τι άλλο να έκανα. Έστελνα συνέχεια επιστολές. Έπαιρνα τηλέφωνα στην κυβέρνηση και έλεγα “μαζέψτε” τον» είπε ακόμη, ο Γιάννης Στουρνάρας. 

Μάλιστα πρόσθεσε ότι σε διάλογο που είχε ο ίδιος με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι του είπε «να μην λαμβάνουν υπ’ όψιν». Όπως υποστήριξε, ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Μάριο Ντράγκι του απάντησε: «δεν γίνεται αυτό. Είναι υπουργός της χώρας σας. Η χώρα δεσμεύεται από τον Υπουργό Οικονομικών». 

Ads