Συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, θα έχει την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ads

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης o διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου. Από πλευράς του ΔΝΤ, αναμένεται να λάβουν μέρος στη συνάντηση ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος, Ρίσι Γκογιάλ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατά τη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν μια σειρά θεμάτων σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο.

«Όλοι θεωρούνε πια ότι η Ελλάδα, όπως αναφέρθηκε και στις συναντήσεις του ΔΝΤ, πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο. Και αυτό έχει σημασία και όλοι ενδιαφέρονται αυτή η πρόοδος να συνεχιστεί» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, ενώ στην ερώτηση «αν περνάμε στην καινούρια φάση, στο επόμενο στάδιο;», τόνισε ότι «αυτό ακριβώς θέλουμε. Να περάσουμε σε μια καινούρια σχέση».

Ads