«Έξοδο στις αγορές έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου» προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Όλι Ρεν, ο οποίος έκανε λόγο για έξοδο στις αγορές στο «άμεσο μέλλον», ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανέφερε πως η Ελλάδα βρίσκεται στο «σωστό δρόμο».

Ads

 
Σημειώνεται πως την Τρίτη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Ζάππειο, ανακοίνωσε πως η αξιολόγηση της τρόικας ήταν θετική και η επόμενη δόση για την Ελλάδα, ύψους 8,3 δις ευρώ, θα δοθεί σε τρία μέρη.
 
Ο Ντάισελμπλουμ συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Διαρροές απο το Μαξίμου κάνουν λόγο για συνάντηση σε «καλό κλίμα» και «επαίνους» του Ντάισελμπλουμ προς τον πρωθυπουργό.
 
Σχετικά με την έξοδο στις αγορές ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, δήλωσε πως δεν μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς την ημερομηνία ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει στο «άμεσο μέλλον». «Το πότε θα το αποφασίσει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και η ελληνική κυβέρνηση», συμπλήρωσε. Ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε, μιλώντας στο Bloomberg, πως αυτό μπορεί να γίνει στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2014 με έκδοση ομολόγων, κάνοντας λόγο για «ευνοϊκές οικονομικές εξελίξεις που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στις αγορές».
 
Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει ανάγκη ενός τρίτου πακέτου διάσωσης. «Μέχρι στιγμής, δεν βλέπουμε την ανάγκη για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης. Θεωρώ ότι τα χρήματα του προγράμματος, σε συνδυασμό με τις καλύτερες επιδόσεις στον τομέα των δημοσιονομικών, επαρκούν για να καλύψουν πλήρως τους επόμενους 12 μήνες και, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, αυτό θα μπορούσε να συνεχιστεί και το 2016», τόνισε.

 
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο και ανακάμπτει βγαίνοντας από την ύφεση», ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στη Δημόσια Τηλεόραση. Ο Σόιμπλε επέμεινε στην ανάγκη της λιτότητας, υποστηρίζοντας πως «λιτότητας και ανάπτυξη δεν είναι αντιφατικές έννοιες».
 
Απόλυτα σαφές έχει καταστεί το γεγονός ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα στις κυβερνήσεις της Ε.Ε., υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος ο οποίος συμμετάσχει στη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
 
«Όλοι είναι έτοιμοι να αποδεχθούν πια τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού χάρη στις θυσίες των Ελλήνων και των Ελληνίδων», ανέφερε ο Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Είναι κρίμα που αυτό που γίνεται αντιληπτό διεθνώς δεν γίνεται αντιληπτό από ορισμένους επίμονους κύκλους στην Ελλάδα που στενοχωριούνται επειδή η χώρα αλλάζει εποχή, αλλάξει σελίδα. Όμως προχωράμε και αυτό θα φανεί στην καθημερινή ζωή όλων των ελληνικών οικογενειών».