Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στις 30/1 όταν αστυνομικός στα Σπάτα προσήγαγε δια της βίας και με τη συνδρομή ενός «αγανακτισμένου πολίτη» έναν 16χρονο μαθητή. Ο αστυνομικός -που σύμφωνα με την οικογένεια του μαθητή τον έχει στοχοποιήσει επειδή είχε λάβει μέρος σε μαθητικές καταλήψεις – «ξαναχτύπησε» το Πάσχα «στήνοντας ενέδρα» στον 16χρονο και απειλώντας τον.

Ads

Στις 30/1ο συγκεκριμένος αστυνομικός χωρίς να υπάρχει προφανής αιτία προσήγαγε τον 16χρονο μαθητή ασκώντας με τη συνδρομή ενός πολίτη βία σε βάρος του. Όπως είχε καταγγείλει ο πατέρας του μαθητή, Γιάννης Τούντας, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο αστυνομικός είχε στοχοποιήσει τον ανήλικο από τη συμμετοχή του στις μαθητικές καταλήψεις, απειλώντας τον χαρακτηριστικά τότε με τη φράση: «Θα σου κόψω τη μαγκιά σύρριζα. Δεν θα κάνεις τα Σπάτα Εξάρχεια».

Ο αστυνομικός «ξαναχτύπησε» την ημέρα του Πάσχα, γύρω στις 3 το μεσημέρι, όταν στάθμευσε το αυτοκίνητό του λίγο πιο κάτω από το σπίτι του μαθητή, περιμένοντάς τον να περάσει με έναν φίλο του από το σημείο. Όπως καταγγέλλει στην εφημερίδα ο πατέρας του- τον ρώτησε αν του έλειψε και αν του πέρασαν οι μελανιές από τα χτυπήματα. Ο μαθητής ρώτησε τι θέλει και ο αστυνομικός απείλησε ότι θα τα πούνε αλλού, γιατί έχει και οικογένεια. Το περιστατικό έληξε με την παρέμβαση της μητέρας του φίλου του 16χρονου, που αντιλήφθηκε το περιστατικό. Ο αστυνομικός τότε είπε ότι σταμάτησε να χαιρετήσει τον μαθητή και στη συνέχεια έφυγε.

Για «πρακτικές που χρησιμοποιεί μαφιόζικη οργάνωση» κάνει λόγο ο πατέρας του μαθητή, τονίζοντας ότι «επειδή πρέπει να προστατέψουμε τα παιδιά μας από νέο Κορκονέα, είναι ανάγκη να σταματήσει άμεσα η ανοχή και η συγκάλυψη τέτοιων ενεργειών από ανθρώπους που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν».

Ads

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, βρίσκεται σε εξέλιξη ήδη ΕΔΕ για το πρώτο περιστατικό εις βάρος του αστυνομικού.