Να αποσυμφορίζεται ξεκίνησε το λιμάνι του Πειραιά, αφού εχθές 700 περίπου πρόσφυγες μετακινήθηκαν από αυτό στο κέντρο φιλοξενίας στου Σκαραμαγκά. Ο αριθμός των προσφύγων σήμερα στο λιμάνι έπεσε κάτω από τους 4.000.

Ads

Αυτή τη στιγμή στους δύο επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη εξακολουθούν να διαμένουν 3.800 πρόσφυγες. Ειδικότερα, 1.800 άτομα βρίσκονται στην Ε1, 1.000 στην Ε2 και 1.000 στην πέτρινη αποθήκη.

Η διαδικασία της μεταφοράς προσφύγων στον Σκαραμαγκά θα συνεχιστεί πιθανότατα τις επόμενες ημέρες, καθώς οι θέσεις που ήταν έτοιμες στο κέντρο (περίπου 800) υπερκαλύφθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη διαμόρφωση νέων θέσων στη συγκεκριμένη δομή.

Το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε αυξημένη ζήτηση από πολλούς πρόσφυγες να μεταφερθούν στον συγκεκριμένο χώρο με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να επιλέξουν να επιβιβαστούν σε ταξί προκειμένου να μετακινηθούν στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά. χαρακτηριστικές είναι οι εικόπνες που δείχνουν πρόσφυγες να βάζουν τα παιδιά τους στα λεωφορεία μέχρι και από τα παράθυρα.

Ads

Προτεραιότητα έχει δοθεί στους Γεζίντι, κατόπιν στους Σύρους και μετά στους Αφγανούς. Στόχος των εμπλεκόμενων υπηρεσιών είναι έως το Πάσχα να έχει αποσυμφορηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του το λιμάνι από τους πρόσφυγες και μετανάστες.