Tη δυσαρέσκεια τους για την μη εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των ενστόλων, εξέφρασαν στον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι ένστολοι.

Ads

 
Ο Σωτήρης Ρίζος στην ολιγομελή αντιπροσωπεία των ενστόλων που τον επισκέφθηκαν δήλωσε αναρμόδιος για την μη εφαρμογή της Πολιτείας προς την  δικαστική  απόφαση και τους υπέδειξε να συμβουλευθούν τους δικηγόρους τους για την επίλυση του επίμαχου ζητήματος.
 
Οι ένστολοι μπορούν είτε να καταθέσουν αγωγή στα Διοικητικά Δικαστήρια σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου είτε να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στην  Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτσαμάνη για μη εκτέλεση δικαστικής απόφασης κατά το Σύνταγμα, τον  Ποινικό Κώδικα και την νομοθεσία, από την πλευρά των αρμοδίων υπουργών. Αυτό σημαίνει ότι η Εισαγγελία ίσως ζητήσει άρση ασυλίας των αρμόδιων υπουργών για να τους ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και μη συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση.