Τι κι αν λοιμωξιολόγοι, εμπειρογνώμονες και ειδικοί επισημαίνουν ξανά και ξανά τους κινδύνους που προκύπτουν από την Θεία Κοινωνία εν μέσω της υγειονομικής κρίσης. Η κυβέρνηση, αφού από τη μία μιλά συνεχώς για ατομική ευθύνη των πολιτών και δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι ακολουθεί τις επιταγές των ειδικών σε κάθε απόφαση που λαμβάνει για την πανδημία, κατόπιν αυτοδιαψεύδεται. 

Ads

Είτε σε επίπεδο πολιτικής, είτε σε επίπεδο πολιτικών. Αναφορικά με το δεύτερο, τελευταίο «κρούσμα» είναι αυτό του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος στις 16 Σεπτεμβρίου κοινώνησε στην Αγία Σοφία του Νέου Ψυχικού, χωρίς καμία προφύλαξη. 

Η εικόνα, που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός, παρουσιάζεται από εκκλησιαστικό σάιτ ως «τρόπαιο» απέναντι στις επιστημονικές απόψεις του Καθηγητή Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Γευνεύης Μανώλη Δερμιτζάκη, ο οποίος επισήμανε την ασυδοσία της Εκκλησίας με τη Θεία Κοινωνία. «Πρώτα έπρεπε να “κλείσει” η θεία κοινωνία και μετά τα μαγαζιά», ήταν το σχόλιο του καθηγητή που εξόργισε την εκκλησία, αλλά και αρκετούς όπως φαίνεται εντός κυβέρνησης, την οποία εξάλλου και «κάρφωσε» για τις πολιτικές της. Ο κ. Δερμιτζάκης, διατυπώνοντας δημόσια μια αυτονόητη επιστημονική θέση, σημείωσε ότι η Θεία Κοινωνία ή θα έπρεπε να έχει απαγορευτεί από την πρώτη στιγμή για την προστασία της δημόσιας υγείας ή να γίνεται με ατομικό κουταλάκι όπως σε όλες τις Εκκλησίες του πλανήτη λόγω πανδημίας.

Δημοσιεύοντας τη φωτογραφία με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, η θρησκευτική ιστοσελίδα Romfaia.gr γράφει πως «υπουργός της Κυβέρνησης απαντά στον Καθηγητή Δερμιτζάκη για τη Θεία Κοινωνία» και επιτίθεται στον καθηγητή, ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Έρευνας, αλλά παραμένει επικεφαλής της εργαστηριακής παρατήρησης της πανδημίας. 

Ads

«Χθες, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου ο Καθηγητής Γενετικής κ. Δερμιτζάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι ένα από τα μέτρα που έπρεπε να εφαρμοστούν κατά της εξάπλωσης του COVID-19 ήταν να σταματήσει η Θεία Μετάληψη. Μια μέρα μετά ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος απάντησε στον Καθηγητή Δερμιτζάκη. Συγκεκριμένα ο κ. Κουμουτσάκος μετέβη σήμερα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, όπου παρέστη στην Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Υπουργός της Κυβέρνησης κοινώνησε κανονικά των αχράντων μυστηρίων! Η φωτογραφία είναι απάντηση σε τέτοιου είδους δηλώσεις», αναφέρει το δημοσίευμα. 

Μάλιστα, δεν περνά απαρατήρητο ότι ο Γ. Κουμουτσάκος, θεωρείται από τους μετριοπαθείς υπουργούς της κυβέρνηση αλλά βρέθηκε και φωτογραφήθηκε να συμμετέχει στη Θεία Κοινωνία από το κοινόχρηστο κουταλάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες η σκηνή γίνεται σε ναό του Ψυχικού. Δεν είναι η μόνη εικόνα ανορθολογικής προσέγγισης της Εκκλησίας στον Κορωναϊό το τελευταίο 24ωρο, αφού με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Παιδείας, στους αγιασμούς των σχολείων μαθητές έβγαζαν τις μάσκες για να φιλήσουν τον ίδιο μεταλλικό σταυρό.

image

image

Διαβάστε επίσης: 

«Είσαι άσχετος με την Εκκλησία γι’ αυτό κάτσε στα αυγά σου»

Η επίθεση από το εν λόγω δημοσίευμα στο Μανώλη Δερμιτζάκη δεν είναι η μόνη. Εκκλησιαστικοί παράγοντες εξαπολύουν οργισμένα πυρά, ενώ σε άρθρο του στην ίδια εκκλησιαστική ιστοσελίδα ο γνωστός ακραίος Αμβρόσιος, πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων, επιτίθεται με τον τίτλο «’Είσαι άσχετος με την Εκκλησία γι΄ αυτό κάτσε στα αυγά σου’». 

Η κυβέρνηση, παρά το τεράστιο υγειονομικό πρόβλημα που παρουσιάζεται με τον κορωναϊό και τις αλλεπάληλες περιπτώσεις μεγάλης διασποράς και θανάτων εξαιτίας της έλλειψης μέτρων προφύλαξης στις εκκλησίες, επιμένει να αφήνει ανεξέλεγκτη την Ελλαδική Εκκλησία και τους ακραίους ιεράρχες που εκφράζουν συνωμοσιολογικές και μεταφυσικές δοξασίες ως επιχειρήματα ενάντια στην πανδημία.