Σάλος έχει προκληθεί από το βίντεο ντοκουμέντο από το γλέντι της Τσικνοπέμπτης στις πρώην εγκαταστάσεις της Helexpo, όπου χώρος παραχωρήθηκε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και έχει μισθωθεί από τον ΕΟΔΥ. 

Ads

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έσπευσε να διαψεύσει οποιαδήποτε εμπλοκή ανθρώπων της υπηρεσίας στο εν λόγω γλέντι. Το κτίριο «έχει μισθωθεί σε υπηρεσία που ουδεμία σχέση έχει με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ως εκ τούτου ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι όσοι απαράδεκτα είχαν στήσει την όποια συνάθροιση δεν ανήκουν και δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το Υφυπουργείο μας», ανέφερε. 

Όπως προκύπτει από τις σχετικές αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί και στη Διαύγεια οι εγκαταστάσεις της Helexpo σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν μισθωθεί από τον ΕΟΔΥ, με υπογραφή του επικεφαλής του Οργανισμού, Παναγιώτη Αρκουμανέα, για χρήση στο πλαίσιο της πανδημίας. Πληροφορίες αναφέρουν πως το κτίριο πέρα από εμβολιαστικό κέντρο έχει μισθωθεί και για τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Σημειώνεται πως σε αντίθεση με τον Νίκο Χαρδαλιά, ο ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε κάποια δήλωση. 

image

Ads

image

«Ο κ. Χαρδαλιάς παραδέχθηκε ότι το βίντεο με το κορωνογλέντι την Τσικνοπέμπτη στο κτίριο που στεγάζεται το Υπουργείο του, το οποίο έχει κατακλύσει από χθες το διαδίκτυο, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο κ. Χαρδαλιάς αποποιείται των ευθυνών του, ρίχνοντας τις ευθύνες σε “άλλη υπηρεσία που ουδεμία σχέση έχει με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας”.  Περιμένουμε από την κυβέρνηση να πει ποιος είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της υπηρεσίας που έστησε το γλέντι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: 

«Το ένα συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Χαρδαλιάς κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες για περιοριστικά μέτρα, την ώρα που δεν μπορεί να ελέγξει ούτε το κτίριο του Υπουργείου του. Το άλλο είναι ότι μας δουλεύουν όλους ψιλό γαζί και στήνουν το ένα γλέντι πίσω από το άλλο, την ώρα που ξυλοφορτώνουν πολίτες γιατί τόλμησαν να βγουν μία βόλτα με τα παιδιά τους, μετά από έναν χρόνο εγκλεισμού».