Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, οι 34 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την πορεία διαμαρτυρίας για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και τη Νίκαια. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες είναι εμπρησμός, κατοχή εκρηκτικών υλών και εκρήξεις. Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι των συλληφθέντων και φωνάζουν συνθήματα υποστήριξης.
 

Ads

Νωρίτερα απολογήθηκαν η σύζυγος του δολοφόνου, Γιώργου Ρουπακιά, η φίλη της και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ Πειραιά. Οι συλληφθέντες, που κατηγορούνται για ψευδορκία και για παράβαση του νόμου περί όπλων αντίστοιχα, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.
 
Παρόλα αυτά, ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών στον 38χρονο Ιταλό, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Πάτρας, επειδή απείλησε διαδηλωτές με όπλο. Ο 38χρονος κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, ενώ μετά την ανακοίνωση της απόφασης άσκησε έφεση. Κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα του, που είναι έγκυος, τρομοκρατήθηκε από τα επεισόδια και για αυτό εκείνος τράβηξε το όπλο – κάτι που σχολίασε πως ήταν «λάθος».
 
Στη διάρκεια της απολογίας του, ο 38χρονος ισχυρίστηκε ότι, λόγω των επεισοδίων, τρομοκρατήθηκε η γυναίκα του η οποία βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, διότι, όπως σημείωσε, είναι ετοιμόγεννη.
 
Φάκελοι για την ΧΑ σε Μαξίμου και Άρειο Πάγο
 
Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν νωρίτερα οι υπουργοί Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας και Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τα ευρήματα της έρευνας σχετικά με τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
 
Στο τραπέζι θα τεθεί και η αντιμετώπιση της δράσης των μελών της Χρυσής Αυγής – την οποία εξήγγειλε με το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Ν. Δένδιας απέστειλε αναφορά προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κοτζαμάνη στην οποία αναφέρεται σε αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής.