Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ενώπιον του εισαγγελέα, οδηγούνται το μεσημέρι της Τετάρτης οι 22 συλληφθέντες αντιεξουσιαστές από την ομάδα «Ρουβίκωνας» για τη χθεσινοβραδινή εισβολή στην ΕΡΤ.

Ads

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και εξύβριση.

Η εισβολή στο στούντιο της ΕΡΤ

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης, ομάδα 25-30 αντιεξουσιαστών, μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» και της Αναρχικής Συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας, εισέβαλαν στη διάρκεια του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ στο στούντιο, όπου βρισκόταν η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη με τον δημοσιογράφο Πάνο Χαρίτο, στο πλαίσιο αφιερώματος για τα 50 χρόνια από την πρώτη εκπομπή τηλεοπτικού σήματος στην Ελλάδα.

Ads

Οι ατιεξουσιαστές επιχείρησαν -ανεπιτυχώς, τελικά- να διαβάσουν ένα κείμενο στο δελτίο ειδήσεων, τη στιγμή που ο δημοσιογράφος συνομιλούσε με τη βουλευτή.

Αποτέλεσμα της εισβολής ήταν να τραυματιστεί ένας εικονολήπτης, να σημειωθεί ολιγόλεπτη διακοπή του προγράμματος και να προσαχθούν αρχικά και στη συνέχεια να συλληφθούν 22 άτομα.

Το κείμενο που θέλησαν να διαβάσουν οι εισβολείς στην ΕΡΤ σναφέρεται στην κυβερνητική πολιτική για την οικονομία και στο ασφαλιστικό, στους μετανάστες και το προσφυγικό ζήτημα, ενώ καταγγέλλει «κρατική καταστολή».

Σε ανακοίνωσή της για το συμβάν, η ΕΡΤ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι μετά από τη δεκάλεπτη διακοπή, το δελτίο συνεχίστηκε κανονικά, «αφού οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ διασφάλισαν τον χώρο εργασίας τους και την περιουσία της εταιρείας».