Στον εισαγγελέα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν o ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτης Μαυρίκος και οι δημοσιογράφοι Παναγιώτης Μουσάς και Χρήστος Φράγκου. 

Ads

Οι τρεις κατηγορούνται για εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, «ο τζίρος της εγκληματικής οργάνωσης έφθανε μέχρι και 500.000 ευρώ το μήνα».

Διαβάστε: 

Η έρευνα ξεκίνησε τον Μάιο του 2015, έπειτα από καταγγελία γυναίκας, που ήταν επιτελικό στέλεχος δημόσιας επιχείρησης και η οποία είπε σε αστυνομικούς ότι οι δράστες τής ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα και πως έφθασαν μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύουν απειλές και κατά της οικογένειάς της, εάν δεν έπαιρναν όσα ζητούσαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις αποκαλύφθηκαν από τον σούπερ κοριός της ΕΥΠ που έχει καταγράψει αποκαλυπτικές συνομιλίες μεταξύ των φερόμενων ως εκβιαστών και των θυμάτων τους.

Η έρευνα της αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην υπόθεση, συνεχίζεται. 

Συνήγορος ο Κούγιας 

Ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι έχει μελετήσει μόνο το κατηγορητήριο έχω μελετήσει και κατά την κρίση του «δεν δικαιολογείται η σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ». Για τις συνομιλίες που καταγράφηκαν έκανε λόγο «περισσότερο για σενάριο» και χαρακτήρισε την καταγραφή τους αποσπασματική. 

Πρόσθεσε ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος αρνείται την εμπλοκή του στην όλη υπόθεση. «Περιμένω για να δούμε ποιες είναι οι κατηγορίες» τόνισε και έκανε λόγο για «προσπάθεια κάποιων που έχουν θιγεί από δημοσιεύματα να μετατρέψουν σε εκβιαστή τον εντολέα του, ενώ είναι μάχιμος δημοσιογράφος που ασχολείται με πολιτική, κοινωνία και αθλητικά».