Στον Εισαγγελέα οδηγείται σήμερα, Τρίτη ο 33χρονος Αλγερινός, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των βελγικών Αρχών, με την κατηγορία της τρομοκρατικής δραστηριότητας στο Βέλγιο. Το Βέλγιο έχει υποβάλει σχετικό αίτημα έκδοσης.
 

Ads

Ο 33χρονος Αλγερινός εντοπίστηκε το Σάββατο στο Παγκράτι, έπειτα από αίτημα συνδρομής, που διαβίβασαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ελληνική Αστυνομία οι βελγικές Αρχές, στο πλαίσιο σχετικής δικαστικής έρευνας.
 
Την Κυριακή υπήρξε σύγχυση για τον 33χρονο. Αρχικά η βελγική εισαγγελία απάντησε εγγράφως ότι δεν προκύπτει σχέση με την ομάδα τζιχαντιστών και επομένως μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος.
 
Οι αστυνομικοί άφησαν ελεύθερο τον έναν από τους δυο προσαχθέντες, κράτησαν όμως τον 33χρονο, προκειμένου να του πάρουν συμπληρωματική κατάθεση. Τελικά οι βέλγοι εισαγγελείς επικοινώνησαν και πάλι με τις ελληνικές αρχές και ζήτησαν την εκδοσή του.
 
Ο 33χρονος είχε κινητό τηλέφωνο και από την άρση απορρήτου φέρεται να προέκυψε ότι είχε επικοινωνία με άτομο στο Βέλγιο που σχετίζεται με ομάδα τζιχαντιστών.