Νέες αποκαλύψεις φαίνεται πως έρχονται στο φως της δημοσιότητας, για ακόμα έναν γνωστό ηθοποιό, στο πλαίσιο των καταγγελιών του ελληνικού Metoo. Ο εν λόγω ηθοποιός έχει κληθεί από τον εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις καθώς φέρεται να έχει μηνυθεί από τρεις καταγγέλλουσες για βιασμό και έχουν υποβληθεί σε βάρος του δύο μηνύσεις. Ο ηθοποιός είναι επομένως ύποπτος για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Ads

Αφότου ο ηθοποιός δώσει τις ανωμοτί εξηγήσεις του στις αστυνομικές αρχές, η δικογραφία θα επιστρέψει στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου ο εισαγγελέας, να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε άσκηση ποινικής δίωξης ή όχι για την υπόθεση, αναφέρει το ethnos.gr. Παράλληλα, η έρευνα του εισαγγελέα αναμένεται να συσχετιστεί με ακόμα μία ακόμα μήνυση που έχει κατατεθεί σε βάρος του κατηγορουμένου ηθοποιού από άλλη καταγγέλλουσα. Πριν από λίγο καιρό, δικηγόρος των καταγγελουσών είχε ισχυριστεί ότι δύο από τα θύματα ήταν ανήλικα όταν τελέστηκαν οι ενέργειες που καταγγέλλουν.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τις δύο πρώτες μηνύσεις, έχουν καταθέσει πέντε πρόσωπα, τα οποία φέρνονται να επιβεβαιώνουν τα όσα αναφέρουν οι καταγγέλλουσες και περιγράφουν και περιστατικά προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας που έχουν υποστεί τα ίδια από τον ηθοποιό.

Η πρώτη μήνυση

Η μία εκ των δύο θυμάτων, καταγγέλλει στη μήνυση ότι γνώρισε τον φερόμενο δράστη σε ηλικία 15 ετών σε μία παράσταση που συμμετείχε ως κομπάρσος. Εκείνος, όπως καταγγέλλει, την τελευταία ημέρα των παραστάσεων «με απομόνωσε και προσπάθησε με τη βία να με φιλήσει, ρωτώντας με αν γνωρίζω τι είναι το «French kiss». Ευτυχώς, τότε, είχα κατορθώσει να ξεφύγω από τα χέρια του. Δυστυχώς, όμως στη συνέχεια, δεν στάθηκα τόσο τυχερή…».

Ads

Η καταγγέλλουσα επισημαίνει ότι από φόβο δεν μίλησε τόσα χρόνια. Ωστόσο, μετά την αποκάλυψη της αδελφής της, ότι την είχε και εκείνη κακοποιήσει σεξουαλικά, αποφάσισε να τον καταγγείλει στις Αρχές. Η αδελφή της καταγγέλλει ότι ούσα επίσης ανήλικη, σε ηλικία 14 ετών, την βίασε στο σπίτι του, στα τέλη του Αυγούστου 2008.

Η δεύτερη και η τρίτη μήνυση

Εντός του καλοκαιριού κατατέθηκαν ακόμα δύο μηνύσεις σε βάρος του ηθοποιού. Στη δεύτερη μήνυση που έχει κατατεθεί, η νεαρή κοπέλα, καταγγέλλει ότι βιάστηκε τον Απρίλιο του 2014. «Είχα κυριολεκτικά τρομοκρατηθεί, γιατί με χτυπούσε στο κεφάλι και ζαλιζόμουν, παρά την αντίδραση μου και δίχως να θέλω. Εκείνη τη νύχτα, φοβήθηκα στα αλήθεια ότι θα πεθάνω και αποφάσισα να μην τον ξαναδώ ποτέ στη ζωή μου», αναφέρει στη μήνυση της η καταγγέλλουσα.

Η τρίτη μήνυση σε βάρος του γνωστού ηθοποιού αλλά και μουσικού κατατέθηκε στις εισαγγελικές αρχές στις 12 Αυγούστου 2021 από νεαρή γυναίκα, στην οποία ο ηθοποιός έκανε μαθήματα υποκριτικής. «Μην μπορώντας να συνέλθω ακόμα, ζήτησα να σταματήσουμε το μάθημα και έφυγα τρέχοντας από το σπίτι του, σταματώντας τα κατ’ ευφημισμόν μόνο μαθήματά μας», αναφέρει στη μήνυση της, περιγράφοντας την κακοποιητική συμπεριφορά που υπέστη από τον ηθοποιό.