Για χρέη προς το Δημόσιο, που ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ, συνελήφθη, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, στο Ψυχικό ο Μανώλης Καρούζος, γιος του ιδρυτή της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης Αντώνη Καρούζου. Η εταιρεία πάντως σε ανακοίνωσή της διαψεύδει τα περί σύλληψης, υποστηρίζοντας ότι ο Μανώλης Καρούζος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη δικαιοσύνη. 

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας ο 32χρονος διευθύνων σύμβουλος εταιρείας εμπορίας ειδών ένδυσης συνελήφθη την Πέμπτη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, μη απόδοση ΦΠ.Α, μη απόδοση Φόρων Μισθωτών Υπηρεσιών και μη απόδοση εισφορών προς το ΙΚΑ, ύψους 7.051.939,41 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η εταιρεία Καρούζος 4 Κάππα ΑΕΒΕ υποστηρίζει πάντως ότι Μανώλης Α. Καρούζος παρουσιάστηκε και απολογήθηκε χθες αυτοβούλως στην τακτική δικαιοσύνη. 

Ads

«Ο κ. Μανώλης Α. Καρούζος, διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, ουδέποτε συνελήφθη στο σπίτι του στο Ψυχικό, αλλά αντιθέτως παρουσιάστηκε αυτοβούλως και απολογήθηκε εχθές στην τακτική δικαιοσύνη εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκαν οι οφειλές της εταιρείας, ενώ παράλληλα, προσκόμισε και την κατατεθείσα από το Νοέμβριο του 2012 αίτηση ρύθμισής της» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διευκρινίζεται δε πως λόγω της διαδικασίας εξυγίανσης του Άρθρου 99, την οποία έχει αιτηθεί η εταιρεία, και μέχρι να γίνει δεκτή η αίτηση ρύθμισης των οφειλών της προς το Δημόσιο, η διοίκηση παρακολουθεί στενά τα όποια νομικά ζητήματα δημιουργούνται από την καθυστέρηση της εν λόγω διαδικασίας, ενώ ο κ. Καρούζος συνεχίζει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του, «με κύριο στόχο της διάσωση και εξυγίανση της επιχείρησης».