Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής  ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Χρήστος Παππάς, ο οποίος συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική στου Ζωγράφου, το βράδυ της Πέμπτης.

Ads

Ο Παππάς, έφτασε στο Εφετείο με αυτοκινητοπομπή από τη ΓΑΔΑ. Αμέσως μετά τον εισαγγελέα, θα μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού.

Μιλώντας στο OPEN, ο δικηγόρος του καταδικασμένου χρυσαυγίτη, δήλωσε πως οι ενέργειες της αστυνομίας ήταν πολύ συντονισμένες τις τελευταίες ημέρες, και τόνισε πως ο πελάτης του δεν θα μπορούσε να διαφύγει στο εξωτερικό. «Δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα. Ο μόνος τόπος που θα μπορούσε να πάει θα ήταν η πατρίδα του, αλλά εκεί τον γνώριζαν και οι πόρτες. Δεν πρέπει να βγήκε έξω από την Αθήνα», ανέφερε.

Για την 52χρονη η οποία φιλοξενούσε τον Χρ. Παππά στο σπίτι της στου Ζωγράφου, ο δικηγόρος υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν διατηρούσε μακρινή φιλία μαζί της. «Περίπου έναν χρόνο και όχι παραπάνω να την ήξερε», είπε χαρακτηριστικά.

Η σύλληψη

«Δεν πρόβαλε καμία αντίσταση και συνεργάστηκε κατά τη σύλληψή του. Όλο αυτό το διάστημα φαίνεται ότι κρυβόταν στο σπίτι αυτό και δεν είχε άλλο καταφύγιο προηγουμένως», αναφέρουν πηγές της αστυνομίας και προσθέτουν οι ότι «τα λόγια του πως δήθεν σκόπευε να παραδοθεί δεν έχουν καμία ουσία, καθώς όλους αυτούς τους μήνες θα μπορούσε κάλλιστα να το είχε κάνει, όπως είχε πράξει τον Σεπτέμβριο του 2013 που παραδόθηκε μετά από ένα 24ωρο αναζητήσεων».

Ads

Σύμφωνα με αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψής του το βράδυ της Πέμπτης «έμοιαζε να περνά μία χαρά στο διαμέρισμα όπου τον έκρυβε η 52χρονη Ουκρανή, που το 2015 έκανε αίτηση να πολιτογραφηθεί ως Ελληνίδα υπήκοος. Ήταν ξυρισμένος, κουρεμένος και είχε εμφανώς πάρει κιλά».

Η 52χρονη, η οποία επίσης συνελήφθη, ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του  Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο Αθήναςτο 2019. Σύμφωνα με διαρροές της αστυνομίας, η πληροφορία για το πού κρύβεται ο Χρήστος Παππάς έφτασε πριν από λίγες ημέρες. Η Αντιτρομοκρατική ξεκίνησε να παρακολουθεί την οδό της 28ης Οκτωβρίου και το ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας όπου κρυβόταν ο Χρ. Παππάς.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, συμβατικά οχήματα της Αντιτρομοκρατικής με πάνοπλους αστυνομικούς απέκλεισαν τους γύρω δρόμους και έκαναν έφοδο στο ισόγειο διαμέρισμα.