Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθούν οι δώδεκα από τους δεκατρείς συλληφθέντες στη χθεσινή βίαια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Γαλάτσι, καθώς μία εξ αυτών νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με  κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το efsyn.gr, οι υπόλοιποι από τους τέσσερις που τραυματίστηκαν χθες κατά την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, πήραν εξιτήριο για να μεταβούν σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Όλοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες (απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής κ.ά.).

Εν τω μεταξύ, ένταση σημειώθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων όταν συγκεντρωμένοι που ανέμεναν τους συλληφθέντες από τη χθεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση στο Γαλάτσι είδαν την κλούβα που μετέφερε συλληφθέντες από τη συγκέντρωση χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο.

Η αρχή έγινε όταν οι συγκεντρωθέντες προς συμπαράσταση των 13 συλληφθέντων στο Γαλάτσι είδαν να εισέρχεται στα δικαστήρια το βαν της αστυνομίας που μετέφερε 9 συλληφθέντες από το Νέο Ηράκλειο. Αμέσως άρχισαν να φωνάζουν αντιφασιστικά συνθήματα στα οποία κάποιοι από τους κρατούμενους μέσα στο όχημα απάντησαν κάνοντας άσεμνες χειρονομίες. Η κατάσταση φορτίστηκε επιπλέον με τους συγκεντρωμένους να εκτοξεύουν μπουκάλια με νερό προς το βαν. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε ρίψη χημικών μέσα στο προαύλιο χώρο των δικαστηρίων.

Ads

Την ίδια στιγμή, κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το χθεσινό όργιο αστυνομικής καταστολής, με επίκεντρο τον τραυματισμό ενός 5χρονου παιδιού.

Από τη μεριά τους, αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι το παιδί αντιμετώπισε πρόβλημα όχι όμως από χτύπημα αστυνομικού αλλά λόγω ερεθισμού που ένιωσε στο λαιμό από τα χημικά.