Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διαβιβάστηκαν σήμερα οι εκθέσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τους πέντε δήμους που αρνήθηκαν τον έλεγχο για τη μετατροπή συμβάσεων, όπως είχε προαναγγείλει χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι δήμοι αυτοί, που μονιμοποίησαν τους υπαλλήλους τους αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία και δικαιολογητικά στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης. 

Ads

Συγκεκριμένα, οι δήμοι για τους οποίους έχουν εκδοθεί εκθέσεις άρνησης του ελέγχου, οι οποίες διαβιβάστηκαν και στον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, είναι οι: Χαλανδρίου, Λαρίσης, Νικαίας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πατρέων και Ζωγράφου.

Όπως σημειώνει την ίδια ώρα το Υπουργείο, στους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Ασπροπύργου και Ρεθύμνης, η διαδικασία επανελέγχου εξελίσσεται κανονικά και τα αρμόδια όργανα συνεργάζονται και παρέχουν τα σχετικά στοιχεία στα κλιμάκια των ελεγκτών.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου είναι εκείνη που θα κρίνει πώς θα αντιμετωπίσει τους δημάρχους που αρνήθηκαν τον έλεγχο σχετικά με τη μετατροπή συμβάσεων, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ads

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, είπε ότι «η νομιμότητα δεν έχει χρώμα – δεν είναι μπλε, πράσινη ή ροζ», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ άφησε νέες αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και όσων αντιδρούν στη διαδικασία. «Οι παλιοί πελάτες του κομματικού συστήματος έχουν μεταφερθεί όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι οι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες δεν μπορούν να αδιαφορούν για ένα ψηφισμένο νόμο της Βουλής επικαλούμενοι ένα ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ψεύδη χαρακτηρίζει τα περί πέντε συνεργάσιμων δήμων η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Όπως λέει, «μόνο σε δύο Δήμους (Ρεθύμνου και Ασπροπύργου) έχει επιτραπεί στους Ελεγκτές-Επιθεωρητές η πρόσβαση στους φακέλους των υπαλλήλων. Οι υπόλοιποι τρεις (από τους πέντε Δήμος) που υπονοεί ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι προφανώς διακαής πόθος του. Δεν εξηγείται διαφορετικά από τη στιγμή που δεν επιτρέπεται από τους εργαζόμενους στους Δήμους η είσοδος στους Ελεγκτές-Επιθεωρητές». Χαρακτηρίζει, δε, τον υπουργό ως τον καλύτερο «υπάλληλο» της τρόικας.