Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα συζητηθεί η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σχετικά με τα 600 δισ. ευρώ του Αρτέμη Σώρρα, η οποία αποδεχόταν πως ο Σώρρας είναι διαχειριστής του ποσού που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κατέχει σε τράπεζα επενδύσεων του εξωτερικού.

Ads

Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου, μελέτησε την απόφαση αριθ. 67650/2013 του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και άσκησε αναίρεση υπέρ του νόμου, φέρνοντας την υπόθεση προς κρίση στο ανώτατο δικαστήριο, δηλαδή στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, η αναίρεση υπέρ του νόμου επί της εν λόγω απόφασης του Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ασκήθηκε μετά την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής.

Τέλος, η αναίρεση ασκήθηκε, καθώς κρίθηκε ότι, η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών έχει μη ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, αλλά και ελλιπή αιτιολογία, ενώ εσφαλμένα ερμηνεύει το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Ads