Ενώπιον των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, οδηγήθηκαν σήμερα τέσσερις βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος. Πρόκειται για τους Ελένη Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση οι οποίοι θα απολογηθούν για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Απριλίου έγιαν δεκτές οι αιτήσεις για την άρση ασυλίας και των βουλευτών Αντώνη Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Οι τέσσερις βουλευτές ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Συγκεκριμένα, ο Δ. Κουκούτσης θα παρουσιαστεί στις 6 Ιουνίου. Στις 10 Ιουνίου θα απολογηθεί ο Ν. Κούζηλος, στις 12 Ιουνίου Ε. Ζαρούλια και στις 13 Ιουνίου ο Μ. Αρβανίτης. 

Παράλληλα, ο προφυλακισμένος βουλευτής, Γιάννης Λαγός, κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης κατά των ανακριτριών καταλογίζοντας τους «μεροληπτική συμπεριφορά κατά την άσκηση καθηκόντων τους» και για «συλλογή ψευδών στοιχείων για την δήθεν στοιχειοθέτηση ανύπαρκτων κατηγοριών». 

Ads