Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ, Γιώργος Σπανός για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων. Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση και άλλων τριών από τους τέσσερις εμπλεκόμενους που απολογήθηκαν το Σάββατο. Ελεύθερη αφέθηκε μία ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια πρατηρίου βενζίνης.

Ads

Ο πρόεδρος της εταιρείας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργος Σπανός αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, κατά την απολογία του στον ανακριτή. Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, απάντησε σε περισσότερες από 50 ερωτήσεις, ενώ προσκόμισε σχετικά έγγραφα που, όπως υποστηρίζουν, καταρρίπτουν όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

Στα δικαστήρια Πειραιά οδηγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου συνολικά έξι συλληφθέντες. Προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή έλαβε το έκτο άτομο, ο συνδικαλιστής και τμηματάρχης της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.

Την Κυριακή αναμένεται να απολογηθούν ακόμη έξι άτομα, οδηγοί βυτιοφόρων, από τους συνολικά 15 εμπλεκόμενους.

Ads

Ένταση έξω από τα δικαστήρια

Σημειώνεται ότι έξω από τα δικαστήρια Πειραιά επικράτησε ένταση όταν ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις ανακριτή και εισαγγελέα για τις προφυλακίσεις. Οι συγκεντρωμένοι – φίλοι και συγγενείς των συλληφθέντων αντέδρασαν έντονα, ενώ επιτέθηκαν και εναντίον των παρευρισκόμενων δημοσιογράφων, με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 24 άτομα, στελέχη κρατικών υπηρεσιών, οδηγοί βυτιοφόρων και πρατηριούχοι. Κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατ΄ έξακολούθηση και κατάχρηση εξουσίας.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι την τελευταία διετία ξεπερνούν τα 3.500.000 ευρώ, σύμφωνα με την αστυνομία. Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί 8.000 λίτρα ναυτιλιακού καυσίμου, πέντε βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων και 18.400 ευρώ.