Τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής λίγο πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά φέρεται να ερευνά η αστυνομία. «Το κινητό έχει ήδη μιλήσει» αναφέρει αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ενώ πληροφορίες, που επικαλείται το Έθνος αναφέρουν πως ο Γ. Ρουπακιάς μίλησε με τον γραμματέα της Τοπικής Νικαίας, Γ. Πατέλη, ο οποίος με τη σειρά του είχε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον βουλευτή Γιάννη Λαγό.

Ads

 
Η αστυνομία εξετάζει το κινητό τηλέφωνο του δράστη μετά και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Αξιωματικός της ΕΛΑΣ αναφέρει πως «το κινητό του Ρουπακιά έχει ήδη μιλήσει», ενώ οι αρχές έχουν πλέον στα χέρια τους τους αριθμούς των τηλεφώνων που επικοινώνησαν με τον Ρουπακιά – είτε τηλεφωνικά είτε μέσω γραπτών μηνυμάτων SMS – το επίμαχο βράδυ της δολοφονίας του 34χρονου και ήταν πάνω από τέσσερις.
 
«Αυτό που μένει είναι να ταυτοποιηθούν όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί οι οποίοι επικοινώνησαν με τον δράστη, ώστε να δούμε αν έγιναν από οργανωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής και αν υπήρξε προσκλητήριο τάγματος εφόδου», δηλώνει αξιωματικός της αστυνομίας.
 
imageΟι αρχές έχουν επικεντρωθεί και σε ένα τηλεφώνημα, το οποίο φαίνεται να έγινε από άτομο με υψηλόβαθμη θέση στις τάξεις της Χρυσής Αυγής.  Ο Γιώργος Ρουπακιάς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επικοινώνησε με τον γραμματέας της Τοπικής της Νίκαιας Γ. Πατέλη, ο οποίος, λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία, όπως αναφέρει το Έθνος επικαλούμενο έγκυρες πληροφορίες από την αστυνομία, είχε δύο τηλεφωνικές συνομιλίες με τον βουλευτή του νεοναζιστικού κόμματος Γιάννη Λαγό. Ωστόσο εξελίξεις αναμένονται από τη Δευτέρα, όταν και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία

* Φωτογραφία ο Πατέλης δίπλα στον Κασιδιάρη