Στο γραφείο του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου στον 7ο όροφο του Εφετείου οδηγήθηκε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής.  Στον προθάλαμο του ανακριτικού γραφείου βρίσκονται συνάδελφοι και συνεργάτες του, καθώς και η κόρη του Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου και η σύντροφός του Νατάσα Καλογρίδη.

Ads

Ο γνωστός δικηγόρος πέρασε όλη τη νύχτα της Πέμπτης στην ΓΑΔΑ μετά την σύλληψή του. Ταυτόχρονα, το πρωί της Παρασκευής συνελήφθη και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευ. Νικόπουλο που χειρίζεται την υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας των φυλακών». Τα στοιχεία αναφέρουν πως τον κ. Παναγόπουλο συνέλαβαν άντρες της Αντιτρομοκρατικής έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου,  Θρασύβουλος Κονταξής κάνει λόγο για «αντιδικονομική ακρότητα» και για δικαστική ενέργεια «που δεν βασίζεται στον νόμο». Ο  κ. Κονταξής χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ακραία, αφού όπως είπε ο πελάτης του, «δεν κλήθηκε, ούτε αρνήθηκε να προσέλθει στις δικαστικές αρχές, ασκεί κανονικά την δικηγορία, έχει γνωστή κατοικία και τον ξέρουν όλοι. Προς τι λοιπόν η σύλληψη;», διερωτήθηκε αφήνοντας υπόνοιες ότι πίσω από τη σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου, μπορεί να κρύβονται και πολιτικές σκοπιμότητες.

Διαβάστε επίσης: Οι διάλογοι που καίνε τον Λυκουρέζο

Ads

Αμέσως μετά τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο αναμένεται να εμφανιστεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή και ο Θόδωρος Παναγόπουλος,.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ανακριτής αποδίδει στους δύο δικηγόρους τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης .

Οι κατηγορίες σχετίζονται με το σκέλος της έρευνας του κ. Νικόπουλου που αφορά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πρώην δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ το 2014 – υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό ως ηθικός αυτουργός, ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, με φυσικούς αυτουργούς μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών. Η υπόθεση εκδικάζεται αυτές τις ημέρες σε δεύτερο βαθμό υπό την σκιά αποκαλύψεων που κατέστησαν ήδη κατηγορούμενο και προσωρινά κρατούμενο τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ, ως μέλος του κυκλώματος.

Οι δύο δικηγόροι για τους οποίους εξέδωσε εντάλματα ο κ. Νικόπουλος, είχαν εκπροσωπήσει μέχρι και πριν λίγες ημέρες τον πρώην δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του και φέρονται να ζητούσαν χρήματα από τον κ. Φλώρο προκειμένου ο – τότε – εντολέας τους να αποσυρθεί από την πολιτική αγωγή στην δίκη για την επίθεση που είχε δεχθεί το 2014.