Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στο ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη, ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, που κατηγορούνται στην υπόθεση των «επισφαλών δανείων» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. To ζευγάρι κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. 

Ads

Στον Κ. Γριβέα επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα και χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ. Η σύζυγός του αφέθηκε ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ και υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

Οι κατηγορίες αφορούν επιχειρηματικά δάνεια ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβαν από το ΤΤ, τα οποία κατά την κατηγορία δεν διατέθηκαν για τους σκοπούς που χορηγήθηκαν και προκάλεσαν ζημιά στην τράπεζα. Σύμφωνα με την εισαγγελέα που ερεύνησε την υπόθεση, η ζημιά του ΤΤ από τα επίμαχα δάνεια συνολικά υπερβαίνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που καταζητούνταν επί εννέα μήνες, αρνούνται τις κατηγορίες για άμεση συνέργεια σε απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σε απολογητικά υπομνήματα που παρέδωσαν στον ανακριτή, φέρονται να αιτιολογούν τη διάθεση των επίμαχων χρηματικών ποσών.

Ads