Την ευγνωμοσύνη, την αλληλεγγύη και την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση της Πολιτείας και της κοινωνίας στους ανώνυμους ήρωες που με κίνδυνο της ζωής τους αντιμετωπίζουν τις πυρκαγιές, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο κλιμάκιο της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης που σταθμεύει στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας σε πλήρη ετοιμότητα εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας, επιθεώρησε τον στόλο των πυροσβεστικών αεροσκαφών canadair. Τον συνόδευσαν, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτριος Βίτσας και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης (Δ).

image

image

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κάθισε στη θέση του κυβερνήτη ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο κλιμάκιο της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης που σταθμεύει στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας και ενημερώθηκε για τον τρόπο επιχειρήσεων και τις ειδικές επιχειρησιακές απαιτήσεις των αποστολών αεροπυρόσβεσης.

Ads

Επισήμανε ότι γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχουν ελλείψεις σε υλικά μέσα, καθώς «η κρίση έχει χτυπήσει φυσικά όλους τους τομείς», και διατύπωσε από την πλευρά του την πρόθεση «να μπορέσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα αυτές τις ελλείψεις να τις καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». 

Είπε ότι η δύναμη των 30 αεροσκαφών που θα είναι διαθέσιμα φέτος για την αντιπυρική περίοδο είναι βεβαίως ένας σημαντικός αριθμός και ότι «πρέπει όμως να έχουμε υπόψη μας ότι κάποια από αυτά είναι παλιά, χρειάζεται εκσυγχρονισμός του στόλου».