Στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής μπαίνουν και οι ομογενείς. Ο πυρήνας της νεοναζιστικής οργάνωσης στη Νέα Υόρκη στοχοποιούν και εκφοβίζουν ομογενείς που μίλησαν στο ντοκιμαντέρ του ελληνικής καταγωγής Ρίτσαρντ Λίδις για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Ads

Σύμφωνα με το «Έθνος», χρυσαυγίτικη ιστοσελίδα του χαρακτηρίζει «εγκληματίες» και «βραχίονες συνωμοσίας» και δημοσιεύει φωτογραφίες, διευθύνσεις και τηλέφωνα και άλλα προσωπικά στοιχεία. Επίσης τους «σταμπάρουν» ως «Εβραίους», συνεργάτες των σιωνιστών, ομοφυλόφιλους, Αριστερούς, κομμουνιστές, μαρξιστές κ.α. χρησιμοποιώντας συκοφαντίες, μπόλικο λαϊκισμό, συνωμοσιολογικά σενάρια και μισές αλήθειες.

Όπως αναφέρει το «Έθνος» τουλάχιστον ένας από τους στοχοποιηθέντες έχει δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα με φράσεις του τύπου «ξέρουμε ποιος είσαι». Ομογενείς μιλώντας στην εφημερίδα κάνουν λόγο για για «έμμεσες απειλές» και για «ξεκάθαρη επιχείρηση στοχοποίησης» σχολιάζοντας την επιθετική δημοσίευση, η οποία μάλιστα έχει αναπαραχθεί σε αμερικανικά φόρουμ, όπου συχνάζουν υποστηρικτές της «υπεροχής της λευκής φυλής», ρατσιστές, φασίστες, νεοναζί, σκίνχεντ.

Το FBI Νέας Υόρκης, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, διεξάγει έρευνα για την υπόθεση και τις απειλές που έχουν δεχτεί συμμετέχοντες στην ταινία, όπως επίσης κι άλλα μέλη της Ομογένειας που τα έβαλαν με τη Χρυσή Αυγή.

Ads

«Η επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μένα και τους ανθρώπους που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ δείχνει ωμά πόσο αντισημίτες και ομοφοβικοί είναι», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο βραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίδις. «Πρόκειται ξεκάθαρα για μια έμμεση απειλή που προσπαθεί να σπείρει τον φόβο στους ανθρώπους ώστε να σταματήσουν να μιλούν», λέει ο κ. Λιντς. «Ολοι νιώθουμε πως μπορεί να είμαστε σε κίνδυνο, αλλά κανείς δεν μου ζήτησε να κατεβάσω την ταινία». Οι χρυσαυγίτες ενέπλεξαν και τον πατέρα του, που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, αμφισβητώντας την ελληνικότητά του με αφορισμούς του τύπου «η μορφή του προδίδει άλλες φυλετικές καταβολές».