H ΠΟΕ-ΟΤΑ κατέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικές οι διατάξεις για την αξιολόγηση. Ζητά, δε, να ακυρωθούν γιατί παραβιάζουν την αρχή της αξιοκρατίας και της ισότητας των υπαλλήλων του Δημοσίου και γιατί δεν μπορούν να εφαρμοστούν στους εργαζομένους των ΟΤΑ Α’ Βαθμού. Η προσφυγή αυτή προς το ΣτΕ αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια στις 10 Οκτωβρίου 2014.

Ads

Ταυτόχρονα, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απέστειλε Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τα αρμόδια Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών καλώντας τις ηγεσίες τους «να αναλογιστούν το μέγεθος του ολισθήματός τους και να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση εγκυκλίου που θα αποκαθιστά τη νομιμότητα, διευκρινίζοντας πώς οι διατάξεις του Ν.4250/2014 ουδεμίας εφαρμογής μπορούν να τύχουν στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού».

«Όπως και παλαιότερα τονίσαμε, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επιχειρούν μέσω μιας απλής Εγκυκλίου να επεκτείνουν τις διατάξεις του Ν.4250/2014, να εισάγουν την “αξιολόγηση” και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εν τέλει (αυτός είναι ο πραγματικός στόχος) να δημιουργήσουν δεξαμενές διαθεσίμων προς απόλυση εργαζομένων. Κι όλα αυτά, με διαδικασίες παράνομες και επιζήμιες τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», αναφέρει η Ομοσπονδία, που δηλώνει αποφασισμένη να κινηθεί με ένδικα μέσα και κινητοποιήσεις για να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.