Σε σημερινό άρθρο γνώμης που υπογράφει ένας «Αθηναίος Πολίτης» και δημοσιεύεται στα «Νέα», ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, χαρακτηρίζεται ως «εφαψίας της ιωαννιδικής χούντας». Αυτή η εξέλιξη είναι το τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ της κόντρας του εκδότη, Σταύρου Ψυχάρη, και του πολιτικού. Πριν από λίγες, ο κ. Κακλαμάνης μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είχε αναφέρει ότι «πέρασαν οι εποχές που ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας διόριζαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ». Τότε ο εκδότης είχε γράψει, υπογράφοντας ως Αθηναίος Πολίτης, στα «Νέα» ότι θα αποκαλύψει αρχεία και φωτογραφίες που συνδέουν τον Απόστολο Κακλαμάνη με το χουντικό καθεστώς.

Ads

 
Όταν ο Απόστολος Κακλαμάνης είχε πει ότι ο Σταύρος Ψυχάρης δεν μπορεί πια να διορίζει τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, εκτιμήθηκε ότι αυτό ήταν ευθεία νύξη προς τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που θέτουν ζητήματα ηγεσίας στο Κίνημα αμφισβητώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
 
Ο Σταύρος Ψυχάρης είχε τότε γράψει ότι έχει στην κατοχή του αρχείο που αποδεικνύει – κατ’ εκείνον – την σχέση του πρώην Προέδρου της Βουλής με την Χούντα. Υπενθυμίζεται εδώ ότι αρκετοί είναι αυτοί που έχουν αναφερθεί σε επαφές του Απόστολου Κακλαμάνη με στελέχη της Χούντας και κυρίως με τον Δημήτρη Ιωαννίδη. Ο ίδιος, όμως, τονίζει ότι δεν μπορεί κανείς να του αποδώσει καμία τέτοια κατηγορία, ότι έχει καθαρά δημοκρατικό παρελθόν και φυλακίστηκε επί Χούντας.
 
Ο Απόστολος Κακλαμάνης απάντησε σε αυτούς τους ισχυρισμούς δηλώνοντας ότι ο ΔΟΛ πολλές φορές έχει αναμειχθεί στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, με αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο του Βήματος της Κυριακής, τον Σεπτέμβριο του 2007 μια εβδομάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές, που έφερε τον τίτλο «Παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε!». Αυτό ερμηνεύθηκε στο ΠΑΣΟΚ ως ευθεία βολή προς τον Γιώργο Παπανδρέου, που μόλις είχε χάσει τις εκλογές από τον Κώστα Καραμανλή, τον τότε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
 
image
 
Τότε, μάλιστα, η κυριακάτικη εφημερίδα είχε λάβει ξεκάθαρη θέση υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς έγραφε πάνω από τον τίτλο: «Εντυπωσιακό προβάδισμα Βενιζέλου στην αναμέτρηση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ». Μετά από το άρθρο αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου διεκδίκησε εκ νέου την ηγεσία του κόμματος, την οποία και κέρδισε στις εσωκομματικές εκλογές που έγιναν.
 
Επίσης, τα Νέα, στις 5 Ιανουαρίου του 2012, έφεραν τον τίτλο «Φεύγει σε δόσεις», και δίπλα υπήρχε σκίτσο με τον Γιώργο Παπανδρέου ως βασιλιά της εποχής της Αναγέννησης. Το άρθρο της εφημερίδας, μάλιστα, ανέφερε το σχόλιο που είχε κάνει ο Σταύρος Ψυχάρης όταν τότε δεν είχε λάβει ένα δάνειο που είχε ζητήσει από τράπεζα. Σύμφωνα με το σχόλιο εμπόδιο στην εκταμίευση του δανείου στάθηκε το Μέγαρο Μαξίμου.
 
image
 
Τον Οκτώβριο του 2012, ο ΔΟΛ γράφει για «τις λιγοστές πιθανότητες του Βενιζέλου να κάνει το come back». Ήδη εντός του ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να φαίνονται οι δυσαρέσκειες από πλευράς Λοβέρδου και Χρυσοχοΐδη προς την ηγεσία του κόμματος. Πιθανότατα σε αυτά τα δημοσιεύματα να αναφερόταν ο Απόστολος Κακλαμάνης όταν τόνισε ότι «πέρασαν οι εποχές που ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας διορίζαν τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ».
 
Συντέλεια 20 μέρες νωρίτερα
 
Την συντέλεια του κόσμου, που κατά τους καταστροφολόγους έχει προγραμματιστεί για τις 21 Δεκεμβρίου, προσπαθεί να φέρει ο Σταύρος Ψυχάρης αύριο, 1η Δεκεμβρίου.
 
Σημερινό δημοσίευμα, των Νέων, που υπογράφει πάλι ο «Αθηναίος Πολίτης, Φύλαξ (γραπτών) Αρχείων και Φωτογραφιών», γράφει ότι «είχα υποσχεθεί χθες στους αναγνώστες σου ότι θα επανερχόμουν σήμερα με την αποκάλυψη νέων «καυτών» λεπτομερειών από τα έργα και τις ημέρες του Απόστολου Κακλαμάνη (τέως, τέως κλπ. Και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) στη Νέα Σμύρνη της απριλιανής χούντας. Μετά τη σημερινή δημόσια (έμμεση πλην σαφή) παραδοχή από τον εν λόγω ότι διετέλεσε «εφαψίας» της ιωννιδικής χούντας παρακαλώ τους αναγνώστες σου να κάνουν υπομονή ως αύριο. Θα τους έχω ακόμη πιο πλούσιο υλικό προς γνώσιν και …τέρψιν».
 
Η ανακοίνωση του Απόστολου Κακλαμάνη, στην οποία αναφέρεται ο «Αθηναίος Πολίτης», είναι η εξής:
 
«Ο κ. Στ. Ψυχάρης κατηγορείται ευθέως και όχι σαν…«Αθηναίος Πολίτης» (!) ότι ενεργώντας παραθεσμικά αναμειγνύεται στην εσωκομματική λειτουργία της δημοκρατικής παράταξης, μέχρι και αυτής της εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ (Σεπτέμβριος 2007: Παραιτηθείτε κ. Παπανδρέου).  Επ’ αυτών σιωπά. […]Για μένα θα  τους πληροφορήσουν αξιόπιστα οι συναγωνιστές μου στις οργανώσεις Δ.Ε.Κ.Α. και Π.Α.Κ. και όσοι βρέθηκαν μαζί μου, είτε στις φυλακές είτε στα κρατητήρια της Μπουμπουλίνας, της Μιχαλακοπούλου και του Ε.Α.Τ./Ε.Σ.Α., καθώς και οι συνυπερασπιστές μαζί μου αγωνιστών  στα στρατοδικεία της Χούντας, επίσης και όσοι συνεργάστηκαν εντός και εκτός της χώρας για να φτάσουμε μέχρι το «στόμα του λύκου» και να αποτρέψουμε τη χειραγώγηση των προδικτατορικών νεολαιών που επιχείρησε το καθεστώς Ιωαννίδη».