Τα πολλά και αντιφατικά πρόσωπα της Λίνας Μενδώνη καταδεικνύουν οι δημιουργοί τραγουδιού, μετά και τις δηλώσεις της υπουργού χθες, κατά την παρουσίαση της αιφνιδιαστικής τροπολογίας για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο.

Ads

Σύμφωνα με τους 450+ Πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων, από τη μία η κ. Μενδώνη επικαλείται ζήτημα εθνικού διχασμού, με αφορμή το ποδόσφαιρο και από την άλλη αδιαφορεί για το διχασμό που επιφέρουν οι κινήσεις της στον πολιτισμό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Λ. Μενδώνη δήλωσε στη βουλή: «όταν απειλείται με διχασμό η ελληνική κοινωνία, η οποία είναι τραυματισμένη από το πρόσφατο παρελθόν, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση, είναι στάση ευθύνης. Η ενότητα είναι αναγκαίος όρος προόδου όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και ευρύτερα. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει τη συνοχή της κοινωνίας, να μην επιτρέψει ένα νέο κοινωνικό διχασμό, με αφορμή το συγκεκριμένο ο θέμα του ποδοσφαίρου. Αυτό είναι το πρώτιστο μέλημά μας».

Η άμεση απάντηση των δημιουργών:

ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΙΧΑΣΜΟΣ;

Η ΥΠΠΟ κα Μενδώνη βγήκε χθες στη βουλή και είπε -με αφορμή το ποδόσφαιρο- πως προκειμένου να αποφευχθεί διχασμός, η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες. Φαίνεται πως για το ότι το τραγούδι κοντεύει να ξαναδιχαστεί με ευθύνη του ΥΠΠΟ το θεωρεί ασήμαντο. Να δοθεί η άδεια άμεσα να μπορέσουμε να νοικοκυρέψουμε οι ίδιοι τη δουλειά μας. Αλλιώς θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε στη μεγάλη συναυλία-κινητοποίηση που ετοιμάζουμε, στις απαγορεύσεις των έργων, στη δημόσια εκ νέου συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. «Όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες», είναι γνωστό. Να σας θυμίσουμε όμως ότι ειπώθηκε σε ένα Τραγούδι».