Ορατός είναι ο κίνδυνος να μην προλάβουν οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία να εμβολιαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς μέχρι τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ads

Κι αυτό γιατί η η πλατφόρμα για τη συγκεκριμένη κατηγορία, η οποία άνοιξε την Τετάρτη, αντιμετωπίζει σοβαρά τεχνικά προβλήματα, με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) να δέχεται από το πρωί συνεχώς αναφορές από εκπαιδευτικούς.

Σε επικοινωνία της Ομοσπονδίας με το υπουργείο Παιδείας ενημερώθηκαν ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί μπορούν κανονικά να καταθέτουν την αίτηση και ότι τα προβλήματα που παρουσιάζονται από το πρωί είναι καθαρά τεχνικής φύσης και θα πρέπει να προσπαθούν συνεχώς μέχρι να τους δεχθεί το σύστημα των ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι πολλοί εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείου είχαν αποκλειστεί πρόσφατα από self test, καθώς όπως έγινε γνωστό δεν υπήρχαν τα ΑΜΚΑ των εκπαιδευτικών στην αντίστοιχη πλατφόρμα, με την Ομοσπονδία να αποδίδει το γεγονός σε «επιτήδειους» σχολάρχες που «κρύβουν» αδήλωτους εκπαιδευτικούς, αδήλωτα τμήματα κ.λπ. για λόγους φοροαποφυγής, με την «ανοχή» του υπουργείου Παιδείας.

Ads

Όπως τονίζει η ΟΙΕΛΕ έχει προβεί σε ενέργειες στο υπουργείο Εργασίας, ώστε να εκκινήσει ο εμβολιασμός του διοικητικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού των ιδιωτικών σχολείων, αλλά και για να ξεκινήσουν από τώρα οι σχετικές διαδικασίες για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού σε Φροντιστήρια και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών.