Ως μια ακόμη απροκάλυπτη μεθόδευση, στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση για την εξόντωση της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και όσους έχουν ερευνήσει το σκάνδαλο της Novartis, χαρακτηρίζεται από πολλές πλευρές το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για τη συγχώνευση της Εισαγγελίας Διαφθοράς με την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, που έχει ως μοναδικό στόχο την «έξωση» της Τουλουπάκη από τη θέση της. 

Ads

Μάλιστα, κοινοβουλευτικές πηγές εκτιμούν ότι το νομοσχέδιο κινείται εκτός των ορίων όχι μόνο της καλής νομοθέτησης αλλά και της συνταγματικότητας καθώς δεν προβλέπει μεταβατικές διατάξεις, που σε ουσιαστικό επίπεδο θα έπρεπε να ρυθμίζουν τα θέματα των εκκρεμών υποθέσεων. Ήδη, στο πλαίσιο της έρευνας για τη Νοvartis έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου ενώ ερευνώνται οι Άδωνις Γεωργιάδης και Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Μάλιστα, οι πληροφορίες από δικαστικές πηγές  αναφέρουν ότι για τον Άδωνι Γεωργιάδη έχουν προκύψει πιθανά νέα στοιχεία από τους αρμόδιους ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την τιμολόγηση των φαρμάκων και τη ζημία που προκάλεσε στο δημόσιο ενώ σε λίγες μέρες αναμενόταν το πόρισμα των επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς για την υπόθεση. 

Πανηγυρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα πανηγυρίζει για την κατάθεση του νομοσχεδίου και την εκπαραθύρωση της Ελένης Τουλουπάκη. Όπως εκτιμούν νομικές πηγές, δεν πρέπει να υπάρχει προηγούμενο σε χώρα της ΕΕ, με κυβέρνηση που αποπέμπει Εισαγγελέα που ελέγχει τη διαφθορά των πολιτικών της στελεχών ενώ Υπουργός πανηγυρίζει για την έξοδο της δικαστικού που τον ερευνά. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς είχε αποσχιστεί επί κυβέρνησης Σαμαρά προκειμένου να αφαιρεθεί, τότε, η δικογραφία της Λίστας Λαγκάρντ από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς Μουζακίτη και Πεπόνη. Αντίστροφα, τώρα που η Εισαγγελέας έχει γίνει δυσάρεστη για την έρευνά της για τη διαφθορά πολιτικών της ΝΔ, η κυβέρνηση την καταργεί με «συνοπτικές διαδικασίες». 

Το τελευταίο επεισόδιο για την εξόντωση της Τουλουπάκη

Σε κάθε περίπτωση το νομοσχέδιο για τη κατάργηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς, διά της συγχωνεύσεως, είναι η τελευταία από μια σειρά μεθοδεύσεων της κυβέρνησης που έχουν σαν στόχο την αποδόμηση της Ελένης Τουλουπάκη και τη διακοπή της διερεύνησης του σοβαρού σκανδάλου διαφθοράς της Νοvartis.

Μεταξύ άλλων έχουν γίνει δηλώσεις των διωκόμενων και ερευνώμενων πολιτικών προσώπων που περιγράφουν επικείμενη εξόντωσή της, έχει παραπεμφθεί ποινικά από μια αμφιλεγόμενη διαδικασία που προανήγγειλαν επίσης πολιτικά πρόσωπα πριν από την ίδια τη Δικαιοσύνη, έχει στοχοποιηθεί επανειλημμένα ενώ πρόσφατα σημειώθηκε διάρρηξη στο σπίτι της ενώ είχε αποσυρθεί η αστυνομική φρουρά.