Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τo βράδυ της Παρασκευής η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης που κάνουν απεργία πείνας εδώ και 20 ημέρες, με σειρά αιτημάτων τα οποία αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους, όπως την έξοδο από την απομόνωση του Νίκου Μαζιώτη, την απόσυρση διατάξεων του νέου σωφρονιστικού κώδικα, αλλά και την διερεύνηση ωραρίου των επισκεπτηρίων μεταξύ τους όσο και με το ανήλικο παιδί τους.

Ads

Όπως αναφέρει το indymedia, υπάρχει ενημέρωση από τον υπεύθυνο της εξωτερικής φρουράς ότι θα μπορέσουν να έχουν κάποια επικοινωνία με τον γιο τους.

«Η ενημέρωση αυτή για την επικοινωνία με το παιδί τους, δεν προέρχεται από «επίσημα χείλη» των υπευθύνων των φυλακών Κορυδαλλού. Κρίθηκε όμως αναγκαία η μεταφορά τους άμεσα», σημειώνεται στην ανάρτηση.

Η ανάγκη για μεταφορά τους σε νοσοκομείο είχε προκύψει από την Πέμπτη, ωστόσο οι ίδιοι αρνήθηκαν, καθώς όπως ανέφεραν σε δήλωσή τους «για να πάμε σε νοσοκομείο πρέπει να δώσει εντολή ο εισαγγελέας των φυλακών στην εξωτερική φρουρά για να επιτρέπεται να έχουμε τηλεφωνική επικοινωνία από το νοσοκομείο με το παιδί μας, αφού τις προηγούμενες φορές που πήγαμε σε νοσοκομείο, δεν επιτρεπόταν καμία επικοινωνία. Δεδομένου ότι ο εισαγγελέας ο ίδιος έχει απαξιώσει να μας απαντήσει για το αίτημα αυτό, εμείς αρνούμαστε να μεταφερθούμε σε νοσοκομείο».

Ads

Μάλιστα, ο Νίκος Μαζιώτης φέρεται να διαμήνυσε στην υπηρεσία των φυλακών «νεκρό ή ζωντανό θα με πάρετε από την απομόνωση».