Στο ακριτικό νησί της Ρω βρέθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ads

Ο πρωθυπουργός απέτισε φόρο τιμής το μνημείο της Κυράς της Ρω, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και έψαλε τον Εθνικό Ύμνο.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην τοπική στρατιωτική δύναμη, είπε μεταξύ άλλων: «Η παρουσία σας εδώ και η θητεία σας είναι μια πολύ ουσιαστική συνεισφορά στο λαό. Αισθάνεστε το δέος της υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας». Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συζήτηση με τους ένστολους.

Μαζί με τον πρωθυπουργό ήταν ο υπουργός και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής και Ν. Σαντορινιός αντιστοίχως, ο αν. υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγ. Αποστολάκης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος.

image

Ads

image

image

image

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στη Διοίκηση Άμυνας της νήσου Μεγίστης, στο Καστελόριζο, τόνισε: «διανύουμε μέρες έντασης και σας έχουμε ανάγκη με υψηλό το ηθικό, αλλά, ταυτόχρονα οπλισμένους και με αποφασιστικότητα, αλλά και με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, διότι η Ελλάδα είναι μια δύναμη σταθερότητας, είναι μια δύναμη που υπερασπίζεται σημαντικές αξίες σε όλη την Ευρώπη». 

Παράλληλα τους διαβεβαίωσε πως «η σκέψη όλων μας τούτες τις μέρες, βρίσκεται σε εσάς, άνδρες και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων, που με αυταπάρνηση επιτελείτε το καθήκον σας για να αισθανόμαστε εμείς ασφαλείς και αισθανόμαστε ασφαλείς όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες, και είμαστε σίγουροι ότι εσείς επιτελείτε το καθήκον σας απ΄ άκρη σε άκρη, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πατρίδας».