Στα όριά τους βρίσκονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Αττική πριν ακόμη μπει ο χειμώνας. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, έξι στις 10 κλίνες Εντατικής Θεραπείας για τη νοσηλεία βαρέων περιστατικών COVID-19 είναι κατειλημμένες στην Αττική, ενώ ακόμη πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ γενικών περιστατικών, όπου ελεύθερες είναι μόλις οι 3 στις 10.

Ads

Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει η υπεύθυνη διαχείρισης των νέων κλινών ΜΕΘ του ΕΣΥ, και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, καθηγήτρια Πνευμονολογίας Αναστασία Κοτανίδου, δίνονται όλα τα επίσημα νούμερα που αποτυπώνουν την εικόνα του ΕΣΥ στα νοσοκομεία της Αττικής, στον τομέα της εντατικής νοσηλείας.

Τα στοιχεία προέκυψαν μετά από πολύωρη σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Υπουργείο Υγείας, με αντικείμενο τη σημερινή καταγραφή των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και την περαιτέρω αύξησή τους στα Νοσοκομεία της Αττικής, υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Αττική

Σύνολο: 337 κρεβάτια ΜΕΘ σε κρατικά και στρατιωτικά Νοσοκομεία. Από αυτά 107 έχουν διατεθεί για τις ανάγκες των ασθενών με COVID-19, ενώ εντός των επομένων ημερών θα προστεθούν άλλα 42 σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ads

Σήμερα, 23/09/20, το 30% των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι ελεύθερες προς διάθεση, ειδικότερα δε από τις κλίνες ΜΕΘ-COVID είναι ελεύθερες το 40% των κλινών.