Στο κίνημα «Δεν πληρώνω» προσχώρησε ο μητροπολίτης Άνθιμος, αφού ξεκάθαρα δήλωσε ότι «κατάφερε να ακυρώσει την πληρωμή ΕΝΦΙΑ, ύψους 500.000 ευρώ για το κτίριο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης». 

Ads

Ο μητροπολίτης Άνθιμος μίλησε στο Πρακτορείο 104,9 FM, ισχυρίστηκε δε ότι η Εκκλησία και συγκεκριμένα η μητρόπολη Θεσσαλονίκης «δεν έχει περιουσία». 

«Ποια περιουσία; εμείς δεν έχουμε περιουσία. Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν έχει περιουσία να δώσει, ούτε ένα τετραγωνικό» είπε και πρόσθεσε ότι «το μεγαλύτερο έσοδο είναι από το κεράκι που ανάβουν οι πιστοί».

«Να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες μέχρι εκεί που μπορούμε»

Ads

Ο μητροπολίτης Άνθιμος αναφέρθηκε και στο προσφυγικό υποστηρίζοντας ότι «το χρέος μας είναι ότι πρέπει να βοηθήσουμε, αλλά μέχρι εκεί που μπορούμε». 

«Μέχρι εκεί που δεν αρχίζει να αμφισβητούνται τα δικαιώματα ή ο τρόπος χρήσεως των περιουσιακών στοιχείων από κάθε άνθρωπο» είπε και πρόσθεσε ότι «θέλει το πράγμα κάποια προσοχή σε ό,τι αφορά την προσπάθεια του κράτους να εξυπηρετήσει σε όλες τις περιοχές της χώρας τους ανθρώπους αυτούς».

Για το Χριστόδουλο

Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε φήμες που δεν επιβεβαιώνονται τα όσα αναφέρει ο πρώην συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου, Επιφάνιος Οικονόμου, ότι ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου δεν ήταν τυχαίος, υπογραμμίζοντας: «ή ξέρουμε κάτι και το λέμε ή αν δεν ξέρουμε δεν το λέμε».