Διήμερη επίσκεψη στο Κατάρ πραγματοποιεί την Τρίτη και την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Το ταξίδι του πρωθυπουργού εντάσσεται των προσπαθειών για προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.
 

Ads

Στις επαφές του στο Κατάρ, ο πρωθυπουργός θα προωθήσει επίσης την ιδέα σχηματισμού ενός κοινού επιμελητηρίου, στο οποίο θα μετάσχουν επιχειρηματίες και από τις δύο χώρες, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι εμπορικοί – επιχειρηματικοί δεσμοί.
 
Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν ο υπουργός και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, ο υπουργός Άμυνας, ο υφυπουργός Ενέργειας, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών και ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών.
 
Επόμενοι σταθμοί των διεθνών επαφών του κ. Σαμαρά είναι η Μόσχα και το Πεκίνο μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ στα τέλη Μαρτίου θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

Το πρόγραμμα στο Κατάρ
 
Στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον πρωθυπουργό του Κατάρ και στη συνέχεια θα υπογράψουν πολιτιστική συμφωνία.
 
Την Τετάρτη στις 11:00, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Εμίρη του Κατάρ. Ακολούθως, ο ΣΕΒ και το Επιμελητήριο του Κατάρ, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού θα υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας.
 
Θα ακολουθήσει γεύμα από τους Άραβες επιχειρηματίες. Ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και θα αναχωρήσει από το Κατάρ, το βράδυ της Τετάρτης.