Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία και τους χειμάρρους που προκλήθηκαν στην Σύμη. Η καταιγίδα «Ευρυδίκη» έπληξε με σφοδρότητα περιοχές σε όλη τη χώρα.

Ads

Αρκετά αυτοκίνητα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες περίπου δέκα, που βρίσκονταν σταθμευμένα σε ρέμα, παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και ορισμένα κατέληξαν στη θάλασσα.

Αρκετά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ έχει διακοπεί και ηλεκτροδότηση. Στο νησί δεν υπάρχει πυροσβεστικό κλιμάκιο και έτσι θα πρέπει να μεταβεί με ελικόπτερο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από την Αθήνα και κλιμάκιο της πυροσβεστικής (οχήματα, αντλίες κλπ) με πλοίο από τη Ρόδο. Μέχρι να επιτρέψουν τη μεταφορά οι καιρικές συνθήκες τις επιχειρήσεις έχουν αναλάβει το Λιμενικό και το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

«Τέτοιο καιρικό φαινόμενο δεν έχουμε ξαναδεί. Εύχομαι να μην υπάρχει κάποιο θύμα» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Λευτέρης Παπακολοδούκας, μιλώντας για “τεράστια καταστροφή».

Νωρίτερα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star paros, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Σύμης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή. Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Ρόδου.

Ads

Στη Σύμη μεταβαίνει εκτάκτως ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, προκειμένου να συντονίσει το έργο προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή.

Ο κ.Σαντορινιός, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή στη στιγμή είναι στο γιαλό, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νερών και λάσπης. Δήλωσε επίσης, ότι μηχανήματα του στρατού από τη Ρόδο αναμένεται να μεταφερθούν αύριο με το πλοίο της γραμμής στη Σύμη προκειμένου να συνδράμουν στα έργα αποκατάστασης, μετά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.