Στην τελική ευθεία εισέρχεται το ανακριτικό στάδιο της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, μετά και την απολογία και προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη, και πλέον οι δικαστικές αρχές «τρέχουν» τις διαδικασίες προκειμένου να μην υπάρξει εκπνοή του 18μηνου ορίου των προφυλακίσεων και αφεθούν ελεύθερα τα ηγετικά στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Ads

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», την κατάθεση της σχετικής πρότασης προς το αρμόδιο Σύμβουλιο Εφετών θα καταθέσει ο Ισίδωρος Ντογιάκος, ο εισαγγελέας που επόπτευε και την ανακριτική διαδικασία. Η δικογραφία αριθμεί χιλιάδες σελίδες και ήδη ο κ. Ντογιάκος προετοιμάζει την πρόταση του για το σύνολο των κατηγορουμένων στην υπόθεση, που σύμφωνα με τις πληροφορίες ξεπερνούν τους 60. Μεταξύ αυτών όλοι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, αλλά και οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας, η πρόταση του εισαγγελέα αναμένεται να κατατεθεί εντός του Αυγούστου, ενώ αν οι δικαστικές διαδικασίες ολοκληρωθούν έως τον Οκτώβριο εκτιμάται πως η δίκη της Χρυσής Αυγής θα ξεκινήσει το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί πριν λήξουν τα 18μηνα των προσωρινών κρατήρων που εκπνέουν την άνοιξη του 2015.

Μάλιστα ήδη φαίνεται πως ετοιμάζεται ειδική αίθουσα κοντά στο Εφετείο της Αθήνας, στις εγκαταστάσεις του Ειρηνοδικείου Αθηνών, λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων. Η δίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι η πρώτη δίκη ναζιστικής οργάνωσης, ευρείας δράσης και με κατηγορούμενους βουλευτές, στην μεταπολεμική Ευρώπη. Σημειώνεται πως η δικογραφία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για τις υπόλοιπες εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής είναι ενιαία, άρα στο εδώλιο θα καθίσουν και ο Γιώργος Ρουπακιάς με τους συνεργούς του αλλά και η ηγεσία της νεοναζιστικής οργάνωσης με προεξέχοντα των «φύρερ», Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ads